Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


„За“ свободния интернет!

Е-мейл Печат ПДФ

Снимка europarl.europa.euКазвам категорично „За“ свободния интернет! Това означава, че съм солидарен с идеята, която би трябвало да събере днес представители на гражданското общество пред Народното събрание.

Казвам категорично „За“ свободния интернет! Това означава, че очаквам от народните представители, които пратих да представляват позициите ми в парламента, да кажат „Против“ на предложените промени в Закона за електронните съобщения.

Убеден съм, че през последните години темата за свободния интернет, необходимите правила и границите на регулацията са били в полезрението ми много повече, отколкото на всички днешни депутати. Отбелязвам това не заради някаква нагла нескромност. Просто всички си имаме различни професионални търсения и интереси. Моите ме сблъскаха челно с темата за свободния интернет и опитът ми дотук позволява да кажа категорично „Не“ на тази законодателна инициатива.

Надявам се, че всички, като мен, ще заявят позицията си категорично. Надявам се, защото е важно да определим границата за регулация на общуването ни в Мрежата още сега. Нормално е държавата да пробва да наложи контрол над нещо, което в момента прелива от свободата на отделната личност. Нормално е да го направи под предлога за засилване на индивидуалната и обществена сигурност.

Ненормално ще е, ако ние не възразим. Ненормално е да не защитим тази нова форма на вече извоювана индивидуална свобода. Преди години, в разговор, един приятел защити тезата, че французите биха се обидили искрено ако ги наречете „поданици“. Защото са пролели много кръв, за да се нарекат „граждани“. Прав е. Въпреки че тази теза повдига много въпроси относно това какви сме ние българите. Поданици или граждани?

Правата ни на граждани имат значение в живота и ми се ще да вярвам, че живея с повече хора, които вярват в това. Сега е важно да трасираме границата и да решим къде да е пределът на регулацията от страна на държавата.

Това е лесната част!

Трудното ще дойде после. Защото всички в нета интуитивно усещаме нуждата от правила в онлайн общуването. Това обаче е въпрос, различен от предлаганите промени в Закона за електронните съобщения.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично „За“ свободния интернет!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414