Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Прозрачният Европейски парламент

Е-мейл Печат ПДФ

altПокрай изслушването на кандидата ни за еврокомисар Румяна Желева българското общество най-сетне прояви жив интерес към работата на Европейския парламент.

Дискусии вървят по всички медии и форуми, тъй че през последните дни всяка българска баба може би най-после придоби реални познания за еврочленството ни. В този смисъл – дебатите около номинираните за комисари постигнаха един от основните си замисли: Направиха Европейския парламент по-прозрачен. Ще се въздържа от коментарите за българския кандидат и ще обърна внимание на интересни факти в цифри, които видях около тази процедура.

Двадесет и шест души са номинираните за членове на Европейската комисия. Всеки от тях има по три часа за изслушване. Котират се конкретните и точни отговори на кандидатите. Общите фрази и обещанията в Европарламента не минават! Убедихме се в това. Задават се точни и прями въпроси, изискващи отговори без увъртане. Двадесет и два са езиците, на които могат да бъдат направени изложенията и отговорите на кандидатите за еврокомисари. Всичко това, разбира се, при балансирана сила на говора и при използване на всички внушаващи доверие и добър тон невербални методи на комуникация. Гаранти за прозрачността на изслушванията са шест подвижни камери във всяка зала, които осъществяват прякото предаване в Интернет и записа на изслушванията.

Освен да излъчва послания, Европейският парламент се отвори към това и да чува хората. Нали все пак се правят публични обсъждания. Петдесет и девет хиляди са в момента приятелите на институцията във Facebook. Те са поканени да коментират изслушванията в хода на тяхното провеждане.

Прозрачността донесе и други любопитни данни. Всяко едно изслушване на кандидат за еврокомисар е придружено от сервирането на 425 чаши кафе. В тази връзка Европейският парламент очевидно може да кандидатства за приза „Най-голямото кафене в света”.

За fortisimo.eu – Мина Денева (снимка: razkritia.com)

 

1 коментара

 1. ако Ви интересува, ето и моето мнение по въпроса: http://ivanyanakiev.com/2010/01/14/%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%8F%D1%82-%E2%80%9C%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0%E2%80%9D/

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Прозрачният Европейски парламент

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414