ФортисимоДокарахме я до седмия

Е-мейл Печат ПДФ

Не можех да спя по цяла нощ в седмия месец от бременността. Бебето раздаваше ритник след ритник. Коремът расте главоломно. Тясно му е вече и се завърта все по-трудно.

В моят случай главата му беше някъде под диафрагмата ми и притискаше белите дробове. Положението на бебето в този период е пряко свързано с моето. Затова, когато му е неудобно при заета от мен поза то си се бунтува.

През седмия месец се правят кръвни изследвания отново. Може вече да усещаш придърпване в областта на пъпчето, защото кожата там е много изпъната от големия корем.

Повече се изморяваш и по-често имаш нужда от почивка. Режимът ти на спане вече изобщо не е денем да си будна, а вечер да спиш. Често се случва да будуваш нощем.

С храненето положението е същото. Да не говорим, че дори не можеш да се нахраниш нормално, защото наместо стомах има бебе в теб и съответно няма място за много храна. Спомням си как се събудих една вечер от ритник в корема след което последва щуро гъделичкане с крачета, което ме хвърли в бурен смях.

По принцип нямам гъдел, но това усещане отвътре направо ме разбиваше от смях и не можех да спра да се хиля. Та събуди ме „нещото” в мен и си мислех само за бисквита. Мислех си, че не ям през нощта. Поне не бе ми се случвало досега! Но идеята с бисквитката беше изкусителна.

Казах си: „О, ужас, приличам на бременните, които се глезят”. Какво се случва в мен? Е,опитах се да се преборя с това желание. Усилието по пътя, който трябваше да измина до съседната стая ми се струваха прекомерни. Така нито спях, нито ядях, а исках и двете.

Накрая станах и дори без да светна лампата стигнах до сладкото пакетче. Взех си две бисквити. Бебо спря да ме рита и гъдилка, аз се успокоих и заспах. Спах като бебе!

Не знам как лекарите обясняват тези състояния, а те са познати на всяка раждала жена! За мен това е неописуемо, дори когато ми се случваше все едно не бях аз, а друга личност живееше в мен (всъщност това си е самата истина). С наближаване на термина представата за човека в теб става все по ярка. Именно тези състояния на личната борба и усещането за желанията на бебето постепенно те карат да осъзнаеш, че не ти командваш парада.

Бебето ще се появи много скоро и тогава съвсем няма да имаш думата! След още година разбираш, че то и ти сте двама различни човека с различни желания и воля.

За fortisimo.eu – Деси Кръстева

 

1 коментара

 1. Мда, с големи мъки Деси докара поредицата от статии до седмия месец. Мъките по списването й биха се сравнили с родилните. Абсурдната смесица от глаголи в първо и второ лице правят изказа още по-объркващ. Ако мога да успокоя бременните: деветте месеца наистина не са като деветте кръга на ада. Това са последните месеци, през които вие сте главния герой. Правете всичко, което ви е приятно, защото бременността не е болест. Приказките за безсъние, преяждане, тежест, повръщане и други ужасни неща съвсем не са това, което пише по книгите. Ако все пак ви се случат на живо, мислете, че е само временно неразположение. Успех!

Добавете коментар

Ново от Мама + Тате = Аз

Популярно от Мама + Тате = Аз

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Мама + Тате = Аз

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Докарахме я до седмия

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414