Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


България – 2060 г.

Е-мейл Печат ПДФ

Очевидно е, че не само екипът на fortisimo.eu се вълнува от бъдещето. Да предвидиш нещата е нормален човешки стремеж, а неглижирането му често води до неприятни ситуации.

Дано не изглежда леко безвкусно, но все пак случаят с изслушването на Румяна Желева в Европейския парламент е някакъв пример в тази посока.

Способността да прогнозираш бъдещето може да задоволи твой конкретен духовен мотив, да докаже научните ти изводи за миналото или пък да бъде в отговор на съвсем прагматична цел. Примерно, ако си застраховател и заделяш много пари за дълъг период в неясно бъдеще. Сигурни сме, че всяка застрахователна компания би искала да разполага с колкото се може повече и по-качествена информация за бъдещето. Да не говорим за пенсионните дружества.

Впечатлени сме обаче от подхода на пенсионно осигурителната компания “Доверие”, която оперира на българския пазар. От дружеството стартираха свой социален проект, чиято цел е да направи снимка на днешните ни предположения за това как ще се променят: светът, хората и животът през следващите 50 години.

Организаторите на проекта отправят покана към всички ни да споделим собствените си прогнози за бъдещето във виртуална дискусия на адрес www.2060.bg. Всички мнения ще бъдат публикувани в книга „2060”, която ще бъде издадена през юни тази година и затворена в “капсула на времето”.

Редактори на подготвяната любопитна книга са популярни български интелектуалци и експерти. Сред тях са журналистите Бойко Василев и Георги Тошев, Георги Лозанов, Виргиния Захариева, Георги Ганев, Василена Доткова, Петър Кънев и Любо Ноков.

Остават 84 дни да направите своите прогнози за бъдещето в категории като Балкани, Бог, Война, Връзка, Герои, Градска среда, Демография, Енергия и Екология, Животни, Интернет, Комуникации, Космос, Медии, Медицина, Спорт, Секс и какво ли още не.

Незнаем дали общото ни усилие ще доведе до ясна картина за бъдещето на България през 2060 г., но сме сигурни, че колкото по-малко се страхуваме да погледнем в бъдещето толкова по-спокойно ще посрещаме предизвикателството на утрешния ден.

Как беше – утре започва от днес!

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично България – 2060 г.

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414