Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


„Аватар” водел до депресия + развитие

Е-мейл Печат ПДФ

Новинарският гигант CNN съобщи, че визуалният шедьовър на Джеймс Камерън „Аватар” се е сторил прекалено реалистичен на хиляди хора по света, които притежават по-лабилна психика.

Те казвали, че гледането на триизмерния филм ги е довело до депресия и самоубийствени мисли. Чувствителните зрители не можели да приемат факта, че след близо три часа в салона трябвало да напуснат красивата планета Пандора.

В най-големия интернет форум, посветен на „Аватар”, тема номер едно е „Начини, чрез които да се справя с депресията след осъзнаването, че мечтата за Пандора е нереална”. Регистрирани са над хиляда публикации. Фенове споделят копнежите си по извънземния свят, а други ги успокояват и им дават кураж.

Потребител на сайта, наричащ себе си Майк, обяснява, че покрай постАватарския стрес е мислил за самоубийство. „Почувствах се депресиран веднага след като излязох от залата. Гледайки прекрасния свят на Пандора и местното население На’ви, аз наистина исках да стана част от тях. Не мога да спра да мисля за сюжета на филма, за сълзите и трепетите, които усещах. Дори съм се замислял да сложа край на живота си, надявайки се, че мога да се преродя в свят, сходен с този на Пандора и, че животът там ще прилича на този в „Аватар”. 

Айвър Хил (Eltu) споделя във форума на „Аватар” за денят след като за първи път е гледал творението на Камерън: „Когато се събудих сутринта след като видях филма – светът ми изглеждаше… сив. Струваше ми се, че целият ми живот, всичко за което съм работил, е изгубило смисъл. Светът наистина беше лишен от смисъл. Все още не разбирам защо трябва да продължавам напред. Живея в умиращ свят.”

Голям брой зрители пък казват, че след гледането на триизмерната лента са изпитали силна омраза към човечеството. Защото в „Аватар” лошите сме ние – хората!

„Виртуалният свят не е реален и никога няма да бъде, но това е визуалният връх, който можем да изкачим засега”, казва доктор Стефан Куинсъл, психиатър в Медицински център „Бет Израел” в Ню Йорк. „Използвахме най-доброто от нашата технология, за да създадем този виртуален свят. Реалният живот вече никога няма да е толкова утопичен, колкото изглежда този на екрана. Истинският живот ще ни се струва все по-несъвършен.”

Аз също не исках да напускам света на Пандора и потънах напълно в историята, но не съм изпадал в депресии и самоубийствени състояния. Държах обаче да се завърна отново при народа на На’ви… има нещо хипнотично в този „Аватар”. Интересно ми е обаче вие изпитвали ли сте черногледство заради прекомерната красота и реалистичност във филма?

Развитие:

След предупрежденията, че „Аватар” води до депресии и самоубийствени мисли – днес световните медии ни информираха, че 42-годишен тайванец, който имал високо кръвно налягане, е починал от инсулт. Вероятно инцидентът бил предизвикан от прекаленото вълнение от гледането на триизмерния касов хит "Аватар".

Мъжът, идентифициран само с фамилията си Куо, започнал да се чувства зле по време на прожекция на "Аватар" и бил откаран в болница.

"Куо, който страда от хипертония, беше приет в болницата в безсъзнание, а проверките на скенера показаха, че мозъкът му е в кръвоизливи", заяви доктор Пенг Чинчиш от спешното отделение. По думите на лекарите, прекалено голямото вълнение от гледането на филма е предизвикало симптомите, допълва standartnews.com.

Мъжът е починал вчера, 11 дни след кръвоизлива в главата. Пациенти се били оплаквали от гадене, световъртеж, главоболие и замъглено зрение след гледането на "Аватар" или други 3D прожекции.

Случаят е неприятен, но съвсем не е показателен. Милиони хора по света са оцелели след филма на Джеймс Камерън. Други подобни инциденти не са регистрирани. Ходете спокойно на кино. Ако сте в прединсултно състояние и едно по-рязко спиране с колата (или автобуса) може да се окаже фатално ;)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично „Аватар” водел до депресия + развитие

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414