Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Училище за бременни

Е-мейл Печат ПДФ

Увеличава се броят на оперативните раждания в България. Вече всяка четвърта жена ражда със секцио. Това показва статистиката.

Причините са както медицински, така и обикновен страх от нормалното раждане. Страхът от болката, разбира се е обяснимо чувство за всеки човек. Лекарите обаче от години предупреждават за това, че оперативното раждане е по-рисково от нормалното. Секциото е измислено, за да спасява живот – на майката или на бебето, в някои случаи и на двамата.

Само лекарят може да прецени, кога оперативното раждане е оправдано. А вместо да се страхуват от болката бъдещите майки трябва добре да преценят рисковете от оперативно раждане. Информацията изобилства – както в интернет, така и в традиционните книжни ръководства за бременни.

В някои градове в България бъдещите майки могат да се възползват от една специална възможност да споделят своите страхове и радости от бременността и да се подготвят за предстоящите отговорности в училището за бременни.

В Шумен такова „Училище за бременни” успешно работи от четири години към Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Основната му цел е подкрепа на бъдещите майки при подготовката за раждането и посрещането на бебето. Повече от 150 млади майки вече са преминали през организираните курсове.

Убедена съм, че колкото и добре образована да е една жена, посещението на „Училището за бременни” не е изгубено време. Освен, че участието в курсовете е безплатно, в Комплекса за социални услуги ще ви посрещнат усмихнати и изключително позитивно настроени специалисти.

С другите бременни от вашия курс не само заедно ще се подготвите за раждането, но после заедно можете да разхождате децата си и да продължите да си помагате.

И не на последно място – ще имате психологическата подкрепа и увереност, че ще се справите с най-важната роля в живота на всяка жена. Тази на майка. А може би, ще успеят да ви убедят, че раждането не е нещо страшно, а просто нещо естествено.

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

1 коментара

 1. за мен най-хубаво е жените да раждат по естествен път.защото така се възстановяват най бързо.аз също имам дъщеря бих я посъветвала да роди по естествен начин стига състояниетои да позволява това.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Училище за бременни

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414