Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Бабинден – време за благодарности

Е-мейл Печат ПДФ

Снимка dobrinite-news.comБабинден в България се почита на две дати – 8 и 21 януари. В богатия на празници български календар обаче все пак предпочитана остава днешната дата.

Денят на родилната помощ се чества официално от 1951 година, когато традиционната почит към бабата – акушерка естествено се насочва към лекарите, акушерите и медицинските сестри от Родилните отделения.

Когато всяка година гледам празничния ритуал в родилното отделение на местната болница си мисля, че това е най-позитивното отделение във всяка болница. Тук животът се ражда, виждаш новото му лице всеки ден.

Дори няколко пъти на ден. Добрата новина е, че през миналата година в шуменската болница например са се родили 1 491 бебета, което е със 106 повече от предходната. Още по-хубава е новината, че единственото вече родилно отделение на територията на шуменска област гарантира безопасно раждане на жените от региона.

Защото кадрите са достатъчно и с отлична квалификация – 14 лекари, 33 акушери, 24 санитари. Близо седемдесет членен екип с опит и желание за работа, който дава гаранция за устойчивост и развитие на отделението и най-важното дава спокойствие на родителите на малчуганите, които изплакват за пръв път в техните ръце.

От години тук няма починала родилка, което също е част от позитивната статистика. Вярно е, че апаратурата и обзавеждането не са съвсем по европейските или световните стандарти. По-важно обаче е, че на всички стандарти отговарят специалистите, на които разчитаме.

Защото от личен опит знам, че болката и битовите неудобства се забравят, но хората, помогнали за раждането на децата ми ще помня цял живот, с обич и благодарност. През миналата година екипът на fortisimo.eu се увеличи с една малка дама, която също проплака в шуменската болница. А това е още един повод за топлите ни чувства към ръководеното от д-р Марин Начев отделение.

Днес е Бабинден – време за благодарности. Да не забравяме да благодарим на хората, които са помогнали да се появят нашите слънчица.
Честит празник!

За fortisimo.eu – Мина Денева (снимка dobrinite-news.com)

 

1 коментара

 1. Да са живи и здрави всички които в родилно отделение помагат на нас майките заедно да изживеем този красив миг на раждането на нов живот и нека продължават да бъдат все така мили и отзивчиви към всички свои пациенти

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Бабинден – време за благодарности

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414