Фортисимо„Сивен“ – олимпийско качество от България!

Е-мейл Печат ПДФ

Освен спортистите на зимната олимпиада във Ванкувър ще има и друго българско участие. Една от най-добрите родни марки за спортна екипировка „Сивен“ отново е предпочетена от редица спортисти и цели национални отбори.

Моделите на „Сивен“ са добре познати не само у нас, но и в повечето ски-училища в Австрия и Скандинавските страни. Любопитен факт е, че тези екипи са замесени с първия български златен медал от зимни игри, както и с последния български златен медал от летни олимпийски игри.

Може би не знаете, че през 1998 г., когато Екатерина Дафовска смая света и очарова България, тя тренира именно с екипировка от тази марка. Румяна Нейкова сбъдна мечтата на всички ни в гребането на игрите в Пекин отново с екип, носещ олимпийско качество от България. Търговската марка за спортна екипировка „Сивен“ е собственост на младите предприемачи, братята Венцислав и Красимир Веневи.

Иван Капралов: Здравейте, г-н Венцислав Венев! Олимпиадата във Ванкувър наближава и доколкото разбираме „Сивен“ отново ще участва на най-голямото спортно събитие за тази година?

Венцислав Венев: Така е и това ни радва. Всъщност спортистите и различните федерации ни гласуват доверие за пореден път. Качеството на нашите екипи ни прави неизменни участници на такива големи форуми като олимпиадите. Дали с екипи под марката „Сивен“ или с наши екипи под чужда марка, все сме редовни участници. На олимпиадата в Торино, например, обличахме цели шест национални отбора.

Иван Капралов: През тази седмица Българският олимпийски комитет представи екипите на родните участници във Ванкувър 2010 г., които са разработки на немската фирма „Цинер“. Вие имате ли грижата за облеклата на българските олимпийци?

Венцислав Венев: Да, ние отговаряме за състезателната екипировка на Евгения Раданова, която е и най-сериозната ни надежда за медал във Ванкувър. Екипът, с който Раданова ще завърти своите олимпийски обиколки в шортрека, е произведен от нас. Другата ни надежда за медал Александра Жекова в сноуборда също ползва екипите на „Сивен“, но в спортния си клуб. На олимпиадата ще се състезава с друг екип. Тук е мястото да им пожелая и успех във Ванкувър.

Иван Капралов: Вярно ли е, че целият национален отбор на Македония ще бъде облечен с дрехи от „Сивен“?

Венцислав Венев: Не само отбора, но и цялата делегация. Договорът ни включва изработката на спортните и официалните екипи на спортистите и придружаващите ги лица.

Иван Капралов: Олимпиадата във Ванкувър ще представи ли някакви иновации по отношение на спортната екипировка? Да попитам така – каква е новата мода?

Венцислав Венев: Тенденцията към все по-изчистени екипи продължава да се развива. Конците буквално изчезват и се заменят от двустранни термозалепващи ленти. Това повишава комфорта на спортиста, намалява опасността от неприятни сцепвания на шева, а и допринася за общата аеродинамика. Именно на тази тенденция се дължи и цветовото оформление на екипите. Те или са все по-малко шарени или за създаването им се прилага сублимация на цветовете. Това означава, че вече не се използват платове с различни цветове, които се съшиват. Сега вземаме бял плат и го оцветяваме в съответните шарки. Отново няма шев. Мисля, че в България само ние прилагаме тази техника. Най-големият технологичен писък в световен мащаб е все по-широко използваните ламинати. Те решават въпроса с шева и с оцветяването, чрез залепващи се части. Този тип технологии в спортните екипи се налага силно от спортната марка на норвежката звезда в ските Ласе Кюс. Едно яке, създадено по тази технология, в момента върви на пазара на цена от около 1 200 евро.

Иван Капралов: Очаквате ли да стане добра олимпиада във Ванкувър?

Венцислав Венев: Миналата година имах възможност да посетя Ванкувър и трябва да призная, че съм много впечатлен. Невероятни спортни съоръжения, които се намират в самия град. Пистите за ските пък няма какво да се коментират, защото те отдавна са оценени от организаторите на световната купа при алпийците. Така че ни очаква една страхотна олимпиада.

За fortisimo.eu с Венцислав Венев разговаря Иван Капралов


Любопитно:

Хит през тази година при екипировката за ски са шарените костюми. Дизайнерите залагат на яркостта на тоновете, за да е още по-добро настроението. Някои корифеи в този моден отрасъл съчетават шарките на дрехите и дори бельото с тези на ските. GORE-TEX-овата дишаща материя е сред водещите високотехнологични производства при скиорските облекла.
Модната обувка за писта през 2010-та е тази със сензор.

Каските вече ще бъдат задължителни за деца и млади скиори. Какво по-хубаво от това сам да заснемеш собствения си слалом.

Глезотия се оказват и ските с различен радиус на завоя. Стандартна база с леко извит нагоре към върховете е водещият модел при сноубордите. Експерти казват, че карането му е много лесно, а усещането – уникално.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Интервю

  Популярно от Интервю

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още от Интервю

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Интервю Интервю „Сивен“ – олимпийско качество от България!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414