Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Hello, Ванкувър!

Е-мейл Печат ПДФ

Ванкувър е третият по големина град в Канада. Той е разположен в югозападната част на страната на брега на Тихия океан, непосредствено до границата със САЩ.

От трите си страни градът е заобиколен от вода, но иначе се намира в подножието на Скалистите планини. Сигурни сме, че е подходящ и за голям форум по водни спортове, но на дневен ред е най-голямото спортно събитие – Олимпиадата!

Всъщност ски се карат само на няколко мили от града, а световноизвестният курорт "Уистлър Маунтийн", който е домакин на световните купи на алпийците, се намира на 200 мили.

Градът е основан през 1792 г. когато във водите край брега населяван от индианци котва хвърля корабът на британския капитан Джордж Ванкувър. До 1886 г. градът-пристанище се нарича „Грейнвил“, което означава селище на зърното. И до ден днешен земеделието е един от основните отрасли в икономиката на този проспериращ мегаполис. В самия Ванкувър живеят 560 000. Жителите се гордеят със зеленината на града, която няма да може да се оцени по това време на годината. Все пак впечатление може да направи общата бройка на поддържаните обществени паркове – 180.

Удобно ли е за зимна олимпиада? Не ставайте смешни. Големите състезания по хокей, фигурно пързаляне, шорттрек, бързо пързаляне с кънки, както и церемониите по откриване и закриване ще се проведат в самия град.

В курорта „Уистлър“, естествено, ще са стартовете в алпийските ски, ски-скока, ски-бягането, биатлона, шейните и бобслея. Какво повече – лесно и удобно в дружелюбната среда създадена от хора от различни националности. Защото се оказа, че във Ванкувър е и най-голямата азиатска колония в Северна Америка.

P.S. – Във Ванкувър има и не малка българска колония. Системата Google Analytics, която ползваме, ни показва, че fortisimo.eu има свои редовни читатели от града на олимпиадата. Сега е моментът да се чуем с тях. Предлагаме да бъдете нашите очи, уши и памет от предстоящата олимпиада. С една дума очакваме вашите разкази, слухове и снимки от Ванкувър 2010 г.

Екип – fortisimo.eu


Любопитно:
Най-древните ски са открити в Швеция. Възрастта им е повече от 4 500 години. От ХVІІ век норвежката армия въвежда ските, като официално средство за придвижване. Първите ски състезания са се провели също в Норвегия. През 1850 година състезателите са обикаляли около град Кристаниа, сега известен като Осло. Пет години по-рано там се създава и първият ски клуб.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Hello, Ванкувър!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414