Фортисимо



Рахал: С любим човек може да живееш и на луната

Е-мейл Печат ПДФ

Мургав, сериозен, изключително чаровен! Дете от смесен брак на майка българка и баща ливанец. Това май обяснява екзотичната му хубост?

Освен това е зодия Везни – от октомврийските! Човекът, който ви представяме днес е роден в Дубай, отраснал и работил в България дотогава, докато разбрал, че вече му е тясно ту. От 10 г. живее със семейството си в страната на мечтите – Америка! Член е на Съюза на филмовите и телевизионни артисти в САЩ и е едно от малкото български имена, които наистина могат да се похвалят с предложения за филми в Холивуд. Пътешественик по душа, актьор по професия, щастливец с прекрасна съпруга и две малки красавици. Дами и господа, това е Башар Рахал!

Нели Русева: Здравей, Башар! Благодаря ти, че прие моята покана за този задочен разговор! Живееш в Америка повече от 10 години, завинаги ли е или някой ден ще се върнеш в България?

Башар Рахал: Завинаги звучи забавно, но засега се опитвам да работя тук. Това е нещото, което ме задържа по-дълго да стоя в Америка. Така стана, че и Калина работи по професията си (Калина е продуцент на сутрешен блок в KTLA – телевизията с най висок рейтинг в Лос Анджелис). Когато си с любимия човек, и работиш това което обичаш, мисля че можеш да живееш и на Луната.

Нели Русева: Вярно ли е, че си спечелил дело срещу американското правителство, като доказваш, че си чужденец с огромен принос в културата. Чувала съм, че по този начин с Калина сте получили и зелена карта?

Башар Рахал: Да вярно е. Беше бумащина, която доста ме изнерви. Помня, че докато събирах документите бях в истерия и пиех валериан да се успокоявам. Късметът ми проработи и получихме документите уникално бързо, за около месец. Хората чакат по няколко години, за да стигнат до този етап.

Нели Русева: Чувам, че има много хубави новини около теб. Имате си две прекрасни момиченца – Клоуи и Индия. Представи ни ги.

Башар Рахал: Едното прилича на мен (усмивка), което ме прави много щастлив. Виж другото обаче, прилича още повече на мен, което ме прави още по-щастлив! Като се има предвид, че Калина е красивият човек в нашето семейство, този факт с приликите въобще не я прави щастлива. Три Башарчета се мотаят около нея и ѝ лазят по нервите.

Нели Русева: Ще имате ли трето дете?

Башар Рахал: Божа работа, но ме питаш точно когато обсъждаме с Калина този въпрос. Искаме да си осиновим детенце. През февруари имаме среща с директора на един дом за осиновяване на бебета от Хаити. Влюбени сме в едно бебе. Момиченце, изоставено след земетресението. Още го премисляме.

Нели Русева: След почти 10 години в Америка чувстваш ли се американец?

Башар Рахал: Не, разбира се. Никога няма да се чувствам американец. Даже и не се опитвам. Гражданството е някаква привилегия и принадлежност. Но корените никога не могат да се променят.

Нели Русева: Лесно ли се пробива в Америка, в Лос Анджелис?

Башар Рахал: Незнам, още не съм пробил. Опитвам се. Като разбера ще ти разкажа отново.

Нели Русева: Вече си се снимал в над 40 филма. Играл си в „Ханибал” с Антъни Хопкинс или в друг „Ханибал”?

Башар Рахал: Абе дал бог всекиму да е играл в този „Ханибал”. Аз играх в един малко по- различен, исторически, за Картагенския пълководец. Там играя брата на Ханибал Хаздрубал. Приятен герой.

Нели Русева: Поканата за участие в сериала „24” те срещна с две звезди, Кийфър Съдърланд и Анил Капур („Беднякът милионер"). Минаха ли вече снимките?

Башар Рахал: Да, снимките вече минаха. Радвам се, че ме избраха. За мен това е работа. Дано да стане хубав този сезон. Засега играя в 8-ма и 9-та серия, но да видим. С телевизията никога не можеш да си прекалено сигурен, какво ще излезе в ефир и какво ще изрежат.

Нели Русева: Работил си и с Джон Кюсак, Бен Кингсли, Мариса Томей, Долф Лундгрен, Стивън Болдуин, Жан Колд Ван Дам. Кой от всички тях те впечатли най-много?

Башар Рахал: Мариса и Джон Кюсак, но най-вече Джоан – сестрата на Джон. Има брилянтно чувство за хумор и умее да го предава на хората около себе си.

Нели Русева: От септември 2009 г. си преподавател по актьорско майсторство в академията Ли Стразбърг. С конкурс ли попадна там?

Башар Рахал: Видях, че има един изпит и реших да подам документи. Блазнеше ме мисълта, че живея на една пряка от Академията. След пет интервюта ме взеха. Сега малко съжалявам. Не ми се занимава много с това. Не съм от най-търпеливите, или по-скоро се чувствам тъпо, че не мога да кажа на някои деца на какво да наблягат, приемат го като обида. Аз не съм човек, който може да даде всичко от себе си, ако не може да бъде откровен. Това ме прави конфликтен в повечето случаи, затова не мисля да се задържам дълго там.

Нели Русева: Имаш ли някаква мечта, да снимаш с някого или да те избере определен режисьор?

Башар Рахал: Имам разбира се – Джеймс Камерън, Мартин Скорсезе и Браян Де Палма. Ще бъде добре да ме изберат скоро, но сега разбираш наивното ми чувство за хумор.

Нели Русева: Разстоянието попречи ли на близките ти отношения със сестра ти Карла (ако все още не сте се досетили Карла Рахал е сестра на Башар)?

Башар Рахал: Тя ми е най-близкият човек. Странно е, но когато имаш сестра или брат, и на хиляди километри този човек ти остава верен приятел.

Нели Русева: Какво от България ти липсва най-много, освен близките ти?

Башар Рахал: Познатите местенца, дъждът (тук рядко вали), снегът (това пък въобще не се случва), калните улички, бабите по улиците, приятелите и онова безгрижно мотаене по кафенетата. Абе всичко, което мога да нарека Софийските потайности.

Нели Русева: Връщаш ли се често в България?

Башар Рахал: Е, как без България. Всяко лято изкарвам поне 3 месеца.

Нели Русева: Пожелай си нещо като за финал...

Башар Рахал: Здраве и късмет на мен и на всички, просто защото не съм срещал болен, беден и нещастен късметлия. И много работа да имаме тази година!

За fortisimo.eu от Америка с Бaшар Рахал разговаря Нели Русева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Интервю

    Популярно от Интервю

    Реклама

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Още от Това е лично

    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още от Интервю

    Готви с нас

    Конкурс: „Празник на трапезата” с награда електрическа хлебопекарна

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Ева – център за красота от ново измерение. Ние се погрижихме, когато преминете вратите на център за красота ЕВА, да почувствате уюта и комфорта на домашната атмосфера.

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Интервю Интервю Рахал: С любим човек може да живееш и на луната

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
    • Часовници – онлайн магазин

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414