Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Студът налага специални грижи за кожата и косата

Е-мейл Печат ПДФ

Студът е нещо твърде неприятно за кожата ни както вече писахме в специализираната ни рубрика „Красива и здрава“. Ефектите от студа са сравними само с ефектите на големите жеги.

И колкото и да се навличаме, ръцете и лицето ни често са открити в минусовите температури, което създава неприятности – напукана, загрубяла и непривлекателна кожа. Външната агресия от студ, вятър, сняг и слънце, както и вътрешните агресори – климатици и парно отопление, изсушават кожата през зимата. На умерен студ кръвоносните съдове отговарят с разширяване и лицето почервенява. При силен студ те се свиват, а кожата побледнява. За да се чувствате добре в своята кожа може би и вие, като мен, имате нужда от съветите на специалисти.

В студените месеци лицето изисква постоянно прилагане на съответните козметични средства и непрекъсната грижа, за да се избегне измръзване и изсушаване на кожата. Сутрин, непосредствено преди излизане навън не бива да се мием или да мажем лицето си с кремове, понеже дори и най-мазните от тях съдържат вода. Изпаряването на водата води до охлаждане на кожата и тя се изсушава. Добре е измиването и слагането на крем да бъдат направени поне половин час преди излизане навън. Зимната козметика действа като защитна бариера за кожата. Най-засегната през зимата е сухата кожа. Тя се изсушава допълнително, за да се защити от агресивните влияния, като се налага да прибягва до внезапни терморегулативни реакции. Резултатът е опъната, чувствителна и лющеща се кожа. При суха кожа вечер на лицето могат да се използват сметана, кисело мляко или зехтин. Грижите за лицето се допълват от козметични маски, в които влизат главно мазнини, жълтък, извара, витамини. През зимата не по-малко са нужни маски и грижи за мазната кожа. Върху нея действат добре подкиселените, тонизиращите и омекотяващите маски.Не само кожата на лицето се нуждае от предпазване. Трябва да защитим и устните си.За мен бе ново и интересно да разбера например, че медът е чудесен избор за третиране на изпръхнали устни, защото има свойството да овлажнява и лекува кожата. Освен това той има и антибактериални свойства и така предпазва устните от инфектиране. Добре е да мажем устните си с мед и да го оставим да действа половин час, така той ще успокои наранената кожа и ще я излекува.

Откакто на пазара има безцветни балсами за устни, не само жените имат възможност да предпазват кожата на устните си. Те са съвсем дискретен начин да се погрижим за устните си. Как действат? Съставките на балсама „заключват” влагата в устните и така те не се изсушават и напукват. Този ефект се постига с помощта на различни съставки, най често восък, масла, витамини. Често балсамите са и със слънцезащитен фактор, който е необходим и през зимата. За косата козметиците също препоръчват правене на маски и носене на шапка. Макар че тя може би ще развали формата на прическата ни, не си струва да се лишим от този аксесоар, благодарение на който освен, че ще ни е по-топло, ще предпазим косата си от изсъхване и начупване.

fortisimo.eu

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Студът налага специални грижи за кожата и косата

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414