Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Запазете естествения ритъм на живот в студа

Е-мейл Печат ПДФ

Вече цяла седмица в Североизточна България се борим с незапомнени студове. В някои български градове температурата през уикенда беше не по-висока от тази на най-високите планински върхове.

Днес се очакват рекордни минусови температури (от 24 до 25 под нулата). Най-необичайното в студовете тази зима е, че те се задържат вече цяла седмица. Как да помогнем на организма си да се пребори с недостига на топлина? На първо място – да забравим суетата поне за тези дни. Да извадим най-топлите си дрехи и ботуши, да не забравим шал, ръкавици и недолюбваната, поне според мен незаслужено, шапка.

Препоръчва се разходките навън да бъдат в рамките от 30 мин. до 1 час, като е желателно приемането на топли напитки – чай, кафе, бульон, горещ шоколад.

В синхрон с препоръките, в много градове на страната БЧК и общинските управи осигуриха пунктове, където гражданите могат да се подкрепят с чаша топъл чай. Лекарите не препоръчват строги диети в студеното време. Ако все пак се налага да бъдете на по-лека храна, нека това е за кратък период от 1 – 2 дни. За по-сериозни диети и отслабване ще мислим, когато температурата се нормализира.

Не забравяйте пресните плодове и зеленчуци, особено цитрусите, които са незаменим източник на витамин С. Естествено, животът трябва да продължи, доколкото може в нормален ритъм и през тези най-студени дни на зимата.

Продължаваме да ходим на работа, а децата на училище, така че няма защо да прекъсваме спортните си занимания, особено ако са на закрито. Те ще помогнат на организма ни да поддържа висок естествен имунитет и добър жизнен тонус, за да не изпаднем в депресия.

Именно за сгряване, тонус и настроение е добре да завършим деня с чаша вино или твърд алкохол. Поне така си мислим ние от fortisimo.eu. Само внимавайте с броя на чашките, че утре пак сме на работа!

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Запазете естествения ритъм на живот в студа

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414