ФортисимоПо-големият брат на iPhone-а

Е-мейл Печат ПДФ

Снимка engadget.com

Вчера шефът на Apple Стив Джобс попита една пълна зала с любители на високите технологии „Колко от вас използват смартфони и лаптопи едновременно?” Всички вдигнаха ръце. „А има ли причина да съществува трета категория, която да стои по средата?”

От години компанията на Джобс е наясно, че един подобен хибриден продукт може да се наложи на пазара единствено ако успее да направи използването на Интернет и мултимедийни файлове по-лесно.

По-добър браузър? По-добър e-mail клиент? По-добра навигация сред снимки, видеоклипове и музикални колекции? Към екстрите трябва да добавим игри и електронни книги.

Снимка engadget.com

Новото устройство, което обещава, че ще предложи всичко това, се нарича iPad (Ай Пад). Не само по име, но и по външен вид джаджата прилича на по-голям iPhone. Отличава се с тънък корпус (1.3 см.) и огромен тъчскрийн (9.7 инча, LCD, 1024x768). Остава само да кажа, че машината тежи едва 680 грама.

Снимка engadget.com

Точно както при смартфона на Apple и тук можете да въртите устройството, а екранът ще се позиционира автоматично щом усети накъде е „долу”. Факт е, че с iPad можеш да почувстваш Интернет в ръцете си. Размерите на дисплея ще ви позволят да виждате уеб страниците в пълната им красота. Единственият минус е, че все още мобилната версия на браузъра Safari не поддържа флаш анимация.

Снимка engadget.com

Устройството може да се превърне във вълшебен органайзер, който притежава реалистична и изчистена адресна книга. Модулът за YouTube пък дава приоритет на новите HD клипове, които преобразяват iPad-а в мини плазма.

Снимка engadget.com

Фотоалбумът в машината е доста впечатляващ. Устройството работи светкавично, а разглеждането на снимки е интуитивно и забавно. В основата на всеки кадър стои малка лента, която показва фотосите, които следват. Така лесно може да прескачате през по-скучните спомени и да се хвалите единствено с тези, които си струват. Ако сте посочили допълнителна информация във файловете, програмата може да намери всички снимки на определени хора, дори местата по световната карта, където сте запечатвали моменти. Функциите за визуални презентации (слайд шоу) са анимирани по един зашеметяващ и оригинален начин.

Снимка engadget.com

Докато слушате музика може да се наслаждавате на обложките на албумите или пък на текстовете на песните.

В iPad е интегрирана програмата на Google Earth. Далеч по-лесно е да се движиш из картите с директен пръстов контакт. Зареждането на данните става изключително бързо.

Снимка engadget.com

Скоростта на работа се дължи на 1 GHz процесор, наречен Apple A4. Паметта на iPad варира от 16 до 64 GB. Последното чудо на техниката притежава два говорителя, микрофон, Bluetooth 2.1, WiFi 802.11n и батерия, която издържа 10 часа.

Новият член от семейството на Apple е снабден със слот за microSIM, но за жалост не може да бъде използван като телефон. Нали се връзва към мобилен 3G Интернет или WiFi? Не е трудно да си говорите през Skype.

Цената на iPad-а варира от 629 до 829 долара (в зависимост от паметта на модела). Първоначално ще се продава само в САЩ, но през лятото ще дойде и до европейския пазар.

За fortisimo.eu - Стоян Стоянов (видеопрезентация)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Глобалното село

  Популярно от Глобалното село

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още от Глобалното село

  Щрак

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Още от Това е лично

  You are here: Home Глобалното село Глобалното село По-големият брат на iPhone-а

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414