Фортисимо – това е лично!

Глобалното село

 

Чаши, потъващи в масата

Все по-често дизайнерите залагат на оптични ефекти, създаващи заблудата, че обик�...

 

Да сложиш човка на GSM-a!

Сигурни сме, че сте чували за док станция – стойка, на която можем да заредим теле...

 

Големи момичета на басейн

Мнозина вече откриха летния сезон. Ние ще го направим с тази фото сесия на Анна Ди...


Истината за Джаксън излезе наяве

Е-мейл Печат ПДФ

Близо десетилетие медиите ни представяха изкривен образ на Майкъл Джаксън. Подиграваха се на ексцентричните му прищевки, бомбардираха го със смехотворни обвинения, излагаха го по първите страници сякаш е звезда, но от цирк с изроди.

Покрай мащабната анти кампания светът сякаш забрави защо Кралят на поп музиката бе най-известният жив човек на земята (пише го в учебниците по история за 10 клас). В основата на всичко стои думата ТАЛАНТ. Майкъл бе най-талантливият изпълнител, най-добрият танцьор и най-смелият новатор в света на поп културата.

През 80-те и 90-те години на миналия век той спираше дъха ни с визуални и музикални послания отвъд границите на въображението. Щом започнеше да се движи – сякаш преодоляваше законите на гравитацията, а щом запееше… светът се превръщаше в едно по-добро място. Кралят бе първата звезда, която обедини цялото земно кълбо. Пълнеше стадиони на пет континента и омагьосваше зрителите с нечовешкия си талант.

В началото на 2009 г. Майкъл ни покани да участваме в последното му приключение. Обеща да ни заведе на места, на които не сме били и да ни покаже невиждан талант. Каза, че ще ни предаде важно послание и че ще ни върне любовта, с която сме го дарявали през годините. Дори смъртта не успя да провали плановете на легендата. Обещанията му достигат до нас на един малък диск, който може да бъде закупен с вестник „Труд” от днес, 3 февруари.

Без съмнение “THIS IS IT” щеше да бъде най-грандиозното шоу, което светът някога е виждал. Има обаче нещо по-важно от визуалните ефекти, кристалните костюми, триизмерните клипове и продадените за четири часа 50 концерта. Без цялата суета по-лесно можем да видим истинския Майкъл Джаксън, който ни допусна до място, на което никой не беше стъпвал. Позволи ни да го видим как подготвя голямото си завръщане. Лишени от излишния блясък на мултимилионната продукция – личността и талантът на Краля блестят по-силно от диамантите по емблематичната му ръкавица. Виждали сме звездата, но колко пъти сме срещали твореца Майкъл Джаксън?

Кралят не се нуждае от милиони долари, за да ни покаже таланта си. Не му трябват сложни думи, за да ни накара да усетим проблемите на света. Вгледайте се в детайлите от документалния филм и усетете с каква нежност и деликатност работи една истинска легенда.

Непредубедените критици са единодушни, че дори да не си фен на Джаксън е лесно да оцениш таланта му. Джеймс Плат от DVDTOWN.com пише, че репетициите на Майкъл са по-добри от концертите на която и да е друга звезда. Най-известният филмов критик в света Роджър Еберт от Chicago Sun-Times оценява “THIS IS IT” с пълна шестица и казва: „Не беше това, което очаквах. Не видях болен и дрогиран човек, насилващ себе си с изтощителни репетиции. Видях душа обладана от музика… Без да повиши глас, без да покаже гняв, винаги мил и вежлив към екипа си, Майкъл ръководеше нежно продукцията. Той поправяше продължителността на изпълненията, определяше комуникационните знаци, говореше за детайли около музиката и танца. Гледайки го винаги от дистанция, аз мислех, че изпълнителят е продукт на цяла индустрия от специалисти. Тук обаче виждаме, че той е истинският творец в собственото си шоу”.

Ето така трябва да запомним Майкъл Джаксън. И сякаш чудото се случи. След премиерата на “THIS IS IT” всички слухове за здравословното му и психическо състояние изчезнаха. Този път истината успя да победи чрез документалното кино. Вярно е – когато фактите говорят и боговете мълчат. За нас си остава срамът, че десетилетия наред занимавахме това невероятно същество с глупости, вместо просто да го оставим да твори и да ни радва.

За fortisimo – Стоян Стоянов (filmche.net)

Още: Да опознаеш Майкъл | Това е то… да почувстваш Краля лично

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Racing Technology
  Фирма СПАДОС е основана в началото на 2010 г. в град Шумен от Пламен Христов Георгиев като управител и главен механик с дългогодишен опит в сферата на горската и градинска техника. В магазина на СПАДОС се предлагат продукти на фирмите HUSQVARNA, GARDENA, SAER и BRIGGS & STRATTON, успоредно с продуктите всеки клиент получава едно добро обслужване, точен отговор и оптимално решение, гаранционен сервиз и извънгаранционна поддръжка. За всеки закупен продукт от магазина ще намерите пълната гама от резервни части и консумативи.
  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Истината за Джаксън излезе наяве

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров
  • Часовници – онлайн магазин

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414