Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


До какво ще доведе побоят на лифта?

Е-мейл Печат ПДФ

Нова ТВОт няколко дни ме занимава случаят „Галев и охраната на лифта”. В началото на седмицата пред публичното пространство бе разказана първо версията на битите пазачи.

Думите им бяха подплатени от смразяващи кадри на нечовешко насилие, записани с охранителната камера на съоръжението в Боровец. Две момчета на около 20 години са сериозно разкрасени, а третото все още не е изписано от болницата. Личи си, че охранителите са необразовани и глуповати, но правят впечатление на добродушни хлапета.

Снимка Нова ТВ

Тяхната теза е, че синът на Юри Галев е искал да използва лифта безплатно, а те не са го пуснали. Така 16-годишният наследник на известния общински съветник от АТАКА се обадил на татко, който пристигнал с отбор борчета и помел охранителите.

Всяка история има две страни и е редно да чуем мнението на задържаните от полицията баща и син Галеви. Вчера в национален ефир, почти едновременно по бТВ и Нова се появиха двама защитници на съветника от Самоков.

Снимка бТВ.бгБившата му съпруга Елизабет Михайлова излезе със смехотворната теза, че момчето имало карта, но я било забравило. Поискало да мине (странно защо) през служебния вход, но било нагрубено и ступано от охранителите. Така в играта се намесил таткото и бойните му приятели. Дори нещата да са се развили по този начин, аз не бих излязъл да се излагам в национален ефир. Каквото и да се е случило между синчето Галев и пазачите на лифта, реакцията на общинския съветник е недопустима. Загриженият татко да беше се поинтересувал какъв е проблемът преди да налага (а това се вижда в клипа ясно). Да беше извикал полиция вместо тумба побойници. Жена му нека се заблуждава, че охранителите били предизвикали побоя на определено място, че да го заснемат и излъчат по медиите.

Наистина не разбирам как един адекватен човек може да се опита да оправдае бойните изпълнения на бивш състезател по борба на средна възраст срещу три 20 годишни момчета. В случая пропускаме присъствието на петимата помагачи на Галев.

Снимка Нова ТВУспоредно с бившата съпруга в ролята на втори защитник се яви адвокатът на съветника от АТАКА – Васил Симечдийски. По Нова ТВ той се мъчеше да ни убеди, че видеозаписът е „субективно възприятие” и, че клиентът му всъщност е добър и социално ангажиран човек.

Защитникът разкри новия момент в случая – медицинско, което показва, че синковецът също имал наранявания. Дали не се е включил в боя, подкрепяйки групата на баща си (в мелето трудно се различава кой кой е)? Дали е бил малтретиран от полицията? Дали пък не е падал малко повече със сноуборда? Едва ли ще получим отговор на тези въпроси, но е сигурно, че обвиненията в телесни наранявания не са проявени по време на полицейското задържане. В ареста не се е отзовал екип за медицинска помощ.

Да се изкара чист като сълза един човек – срещу когото има видеодоказателство, подплатено от предходни обвинения в блудство, отвличания, изнудвания, стрелба и контакти с подземния свят.

Остава открит още един въпрос: как човек, за когото се твърдят толкова ужасяващи неща в пресата, е още на свобода. Дори заема управляваща позиция в Самоков. Покрай цялата медийна истерия научихме, че доказателствата в обвиненията срещу него имат навика да се стопяват, а адвокатите му явно умеят да замазват очите на съда. Общественото мнение обаче не са в състояние да променят.

Има една добра новина в случая. Тя е, че младите охранители са намерили смелост, за да разкажат в публичното пространство своите премеждия. Да се изправиш срещу човек, който е стрелял по Георги Илиев не е лесно. Тяхната постъпка трябва да ни служи за пример, защото всеки познава поне по един клонинг на Юри Галев. Точно такива неандерталски прояви на насилие ме карат да мисля, че следенето с камери всъщност има повече преимущества, отколкото минуси.

Излъчените по всички телевизии кадри на побоя този път нямат шанс да изчезнат – както се е случило с материала от предходните футболни мелета на Галев през септември 2008 г. Остава само да проследим развръзката на задаващия се процес. Дали България ще направи опит да се справи с „Наглите”? Мислите ли, че ще се случи?

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично До какво ще доведе побоят на лифта?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414