Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Сайтът – по-добрата ТВ „Шумен“!

Е-мейл Печат ПДФ

Знаете ли къде е сесийната зала на община Шумен? Колко пъти ви се е налагало да влизате там? Тези въпроси си зададох, когато разбрах, че напролет в известната Зала №363 ще „цъфне” камера, която ще ни предостави възможност да следим дебатите на съветниците онлайн.

Досущ като тези в Европейския парламент. Така наистина работата на съвета ще стане изцяло прозрачна за всички, а не само за броящи се на пръсти граждани, извън задължително заетите по време на заседанията журналисти.

Екипът на fortisimo.eu научи, че в момента се оглежда къде ще е най-удачно да бъде поставена камерата. Със сигурност обаче знаем, че тя ще е само една. Може би наистина е крайно време да се приеме предложението на колегата  Иван Капралов, местните народни избраници  да не се обаждат от място като несигурни  в себе си ученици, а да правят изложенията си официално от трибуната на съвета. Всъщност, приятна изненада е самият факт, че шуменските общински съветници са дали съгласието си за онлайн излъчването, което нарежда общината на първо място сред българските местни самоуправления.

„Само на крачка сме след националния парламент”, похвали се председателят на Общинския съвет Даниела Русева. Е, тази екстра предстои още на пролет! Колко ли ще се промени и работата на журналистите отразяващи дейността на общинския съвет?

Надявам се, че тези интернет предавания ще привлекат вниманието на шуменци. Така всички ще започнат да разбират работата на съветниците по-добре, което пък ще ги направи и по-взискателни на следващите местни избори.

Вярно е, че понякога сесиите протичат суховато и скучничко, но пък има и такива, които са по-цветни и от турски сериал. И така звездите на местния парламент  излизат от анонимност напролет!

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Сайтът – по-добрата ТВ „Шумен“!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414