Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Кристална уеб картина от Европейския парламент

Е-мейл Печат ПДФ

Снимка burgasnews.comВъзможността за онлайн проследяване на заседание на Европейския парламент бързо доказа ефективността от повече публичност в работата на тази институция.

Ролята и значението на общо достъпния дебат пролича в особено голяма степен в изтеклата процедура по изслушвания на съответните кандидати за комисари в новата комисия на Жозе Мануел Барозу.

Вчера стотици хиляди българи и десетки медии се възползваха от тази опция, за да облекчат раните от предишното изслушване, помпайки самочувствие с представянето на Кристалина Георгиева (на снимката) пред евродепутатите. Още преди да чуя изложението на кандидатката ни можех да оценя способностите и в така наречената невербална комуникация.

Кристалина Георгиева се появи в протоколен тъмен костюм – напълно в контраст с Румяна Желева, която бе избрала фрапантен бял тоалет. Направи впечатление и фактът, че Георгиева говори без да чете. Отдъхнах си с облекчение и като видях аплодисментите след встъпителното слово на сънародничката ни. Логично, в центъра на изказването на Кристалина Георгиева и на последвалите въпроси бе земетресението в Хаити и адекватната реакция на Европейския съюз.

„Аз съм човекът, който ще бъде гласът на тези, които не могат да бъдат чути”, категорична бе Георгиева, обяснявайки, че сърцевината на нейния ресор е реагирането при бедствия и хуманитарната помощ. „Европейските граждани могат да се гордеят с постигнатото в областта на хуманитарната помощ досега. 60% от всички хуманитарни помощи по света идват от ЕС, подчерта Георгиева”.

В заключение Кристалина бе поздравена от името на координаторите на Европейската народна партия. Гласуването на новата комисия ще се състои във вторник, 9 февруари, по време на пленарната сесия в Страсбург. Този път няма причина да не очакваме окончателното решение с оптимизъм!

Видяхме това в реално време и можехме да го оценим на момента благодарение на възможността да следим работата на Европейския парламент. Намирам това за страхотно. Е, отново преживяхме и рисковете на живото предаване, но това не ни раздразни. Българският превод вчера вървеше на мястото на словенския. От българското бюро на Европейския парламент обаче, се извиниха и казаха, че имало и други разменени езици.

За fortisimo.eu в интернет по работа бе Мина Денева

Сайтът на ЕП, откъдето можете да следите изслушвания, заседания, пресконференции, както и да намерите записи от минали такива е: www.europarl.europa.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Кристална уеб картина от Европейския парламент

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414