Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Българската песен на Евровизия!

Е-мейл Печат ПДФ

Песенният конкурс Евровизия е онзи ежегоден форум, който успешно ни премята от гордост към срам. Очевидно е, че повечето българи се кефят, че страната ни е сред традиционните участници, иначе отдавна да са повдигнали въпроса за таксата, която се заплаща.

От друга страна изборът на българска песен е непрестанно гарниран с обществен скандал, разсърдени творци ,чийто имена чуваме само около тази врява. Елица и Стоян Янкулов ни накараха да се чувстваме горди на Евровизия! И това ни зариби. Сега всяка година се надяваме, напъваме и после срам. Българинът Краси Аврамов (с претенциазната титла „Човекът глас“) накара милиони сънародници да наведат засрамено глава и да обясняват, че тази песен не е точно техният избор.

През тази година организаторите на Евровизия в България смениха правилата. Те избраха певеца, а ние ще избираме песента. Вчера БНТ представи пет песни, изпълнени от Миро, а от днес и през следващите три седмици тези изпълнения ще се въртят по радиата и телевизиите, за да си намерим българската песен на Евровизия. В този случай звездата тръгва с ясното съзнание, че представлява нас - „Ще бъда безкрайно честен - ако досега в живота ми съм бил Миро, който прави правилните неща за Миро, в момента трябва да съм Миро, който прави правилните неща за България. Защото когато се излезе на Евровизия това, което ще се чуе е: Миро, България, песента“. Ние търсим песен, за да изживеем новата си гордост или защото се надяваме да се спасим от пореден срам.

На 28 февруари 2010 г. БНТ ще излъчи на живо от в НДК 60-минутно телевизионно шоу - финал за избор на песента победител. Тогава българската публика чрез гласуване с SMS-и и телефонни обаждания ще избере песента, с която Миро ще представи България на конкурса.

fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Българската песен на Евровизия!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414