Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Отпуск по бащинство!

Е-мейл Печат ПДФ

Тръгнах за работа недоспал и с натежала от тежки мисли глава. Кризата е стиснала бизнеса за гърлото, зимата е закотвила и последните потенциални клиенти в офиса. Сметките за дома нарастват, а бебето си иска своето.

Отворих входната врата, а дъха ми се превърна в лека слоеста облачност, през която видях киша, лед и сняг. Да можеше да махна всичко това. Примерно, като изляза в бащинство. Приказка!

Само аз и детето. На топло и със съвсем различни грижи. Телевизионни програми, които никога не съм гледал, защото ги дават в работно време. Книги, които никога не отворих, защото все бях уморен. Зимна олимпиада. Това е – отпуск по бащинство!

По-късно през деня с приятели се шегувахме, че за дребния бизнес в България най-работещата антикризисна мярка е отпуската по майчинство. Все добри неща от нея. Ценната ти служителка остава на щат, но те освобождава от грижата за заплатата и освен това й се случва най-хубавото нещо в живота на жената.

Замислете се, наистина е супер. След една година детето е пораснало, кризата свършила и всичко си идва на мястото. Кризата е момента да излезеш по майчинство. Отпускът по бащинство разширява приложното поле на тази антикризисна мярка. Знаете, в случай, че на младата майка все пак и е писнало принудителното заточение с бебе у дома.

В края на този работен ден получих и редовния информационен бюлетин на Европейския парламент. Отегчено прочетох, че депутатите днес са приели годишния си доклад за равенството между половете през 2009 г.

Тази тема все пак вече бе засегната във fortisimo.eu в броя ни от вторник. Въпреки това продължих, като човек направляван от съдбата по предварително заложен път. И чета:

„Европейският съюз има директиви относно отпуска по майчинство и относно родителския отпуск, но до ден днешен няма такава за отпуска по бащинство, се казва в доклада. Поради това, Парламентът иска от Комисията да „подкрепи всяко действие, целящо въвеждане на отпуск по бащинство на европейско равнище". Точно така – ей затова исках да ни приемат в съюза!

За fortisimo.eu – Иван Капралов (снимка: sibir.bg)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Отпуск по бащинство!

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414