Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Менструална чашка?!?

Е-мейл Печат ПДФ

Дума – дума отваря. Вярно е. Тъй както един сайт друг сайт отваря. Така скок-подскок попаднах на най-необичайното ми лично откритие в последно време.

Порази ме продукт, продаван в интернет аукцион, наречен менструална чашка. Е, няма само IT технологиите да се развиват. Най-малката сестра на превръзката и тампона бавно настъпва на българския пазар. Измислена, за да улесни жената по време на месечния й цикъл, чашката е икономична, екологична и удобна. Няма да подлагам на критика тези твърдения. Все пак не съм се запознала лично с нея.

Продуктът може би е измислен от върл еколог от мъжки пол, който има съпруга и най-малко една дъщеря, които периодично го изпращат до магазина за необходимите превързочни материали. Възможно е и менструалната чаша да е измислена от жена, която се е стресирала от статистиката, че дамата използва 11 000 тампони и превръзки през живота си и е решила да не харчи грешни пари. В крайна сметка е възможно откривателят на чашката да е гледал твърде много филми за вампири и е почерпил идеята, че кръвта изглежда добре и в чаша. Стига толкова предположения. Да се върнем на фактите.

Най-новият продукт за дамската хигиена по време на месечния цикъл се поставя подобно на тампон, като престоят му може да е до 12 часа (защото побира до 30 мл. течност – три пъти повече от това, което могат да поемат останалите превързочни материали). Продуктът е направен от медицински силикон. Употребата е многократна. Издържа до 5 години. Цената е около 40 лева.

Почти съм навита да си го купя. Разколебава ме само едно – процесът на вадене. Звъня в аптека. За първи път чуват за менструална чашка.

Звъня на втора – и там същото, но получавам и обяснението, че в Интернет се предлагат всякакви продукти и лекарства, които не са функционални. Звъня на специалист-гинеколог. „Това е търговска щуротия. Дори кръвта, която се задържа в тампоните предизвиква инфекции, камо ли тази, която стои в чаша – тя ще е родината на всякакви микроби”, побърза да ми разясни лекарят.

Докато трескаво пиша финала на тази статия съдбата ме среща с друг гинеколог. Дума – дума отваря, нали помните. Докато разпитвам специалиста се оказва, че има и нови средства за предпазване от нежелана бременност. За тях ще ви разкажа в някое от следващите издания. А що се отнася до чашата, ако ви допада продукта, може да си го поръчате по Интернет. Същият този, дето е предложен за нобелова награда за мир.

Съвет: менструалната чашка не е подходящ подарък за Свети Валентин, за рожден ден или годишнина от сватбата.

За fortisimo.eu – Светла Крумова (снимки: DivaCup)

 

1 коментара

 1. Светла, поздравления за впития в материала хумор! Страхотно си го написала и представила, наистина умрях да се смея. Асоциациите са върха. Браво! Ще следя с интерес работата ти.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Менструална чашка?!?

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414