Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


“Code: Rock” – музиката е любов

Е-мейл Печат ПДФ

В този брой на fortisimo.eu решихме да ви запознаем с най-новата – стара рок банда в България. Четиримата мускетари на класическия рокендрол, които доказват, че музиката е любов за цял живот.

Познавам музикантите от “Code: Rock” от много години. Животът ме срещна с тези ярки представители на „градската култура” по различни поводи, но всеки един от тях е оставил в мен удовлетворението на пълноценното общуване. С тези улегнали момчета можеш да говориш за всичко, но през цялото време ще усещаш ненатрапчивото присъствие на музиката.

Всички до един имат своето музикантско минало. Повечето опитаха трудната съдба на българските таланти, стремящи се да изкарат пари с музика в странство. Натежали от спомени, радости и разочарования днешните членове на групата “Code: Rock” пазят в себе си вдъхновението, което носи любовта към музиката. Taka с право протягат ръка към приза „Нови градски легенди”.

Без особена PR стратегия или планове за превземане на пазара през последните три месеца – те накараха хората да говорят за тях. Оценките винаги са ласкави и гарнирани с допълнителни истории около случките на последното им участие.

„Ние наистина обичаме рокендрола, умеем да се забавляваме и да забавляваме другите”, споделя барабанистът на групата Крум Крумов, който в реалния живот върти собствена парти-агенция.

„Ела да ни чуеш”, побърза да ме покани и Наско Кулев, който управлява романтичната клавирна нишка в изпълненията на групата, а иначе е служител в просперираща производствена компания. За бизнесмена китарист – Деян Шишков “Code: Rock” е най-добрия начин за релакс с хубава музика и в компания на качествени хора. Съвсем като „градски легенди” музикантите репетират три пъти в седмицата в малко помещение под градския часовник.

Преподавателят по английски език Мартин Маринчев и бас-китарист на групата разказва, че единственото разногласие в състава досега е предизвикало предложението да се кръстят “Drink: Code”. „Бях против разбира се. Ние може да сме всичко друго, но не и кръчмарски музиканти”, допълва през смях Маринчев, който се води за кръстник на групата. Не попитах, но съм сигурен, че тези музиканти никога не биха се явили пред публика без собствено име. Така е, защото за музикантите от моето поколение „Оркестър без име” е култов български филм. Като стана дума за поколения е хубаво да споменем и последното участие на „Code: Rock” в рокфеста „Зелена светлина за младите таланти”.

На него най-новата – стара рок банда впечатлила младоците и същевременно открила различния смисъл в словосъчетанието „стари музиканти”.

“Code: Rock” е новото доказателство, че музиката е любов за цял живот. За да се влюбите в нея и в тях е необходимо просто да отскочите до „Platinum Club” петък вечер след 22,30 часа.
 
За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

1 коментара

 1. много са готини!!!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично “Code: Rock” – музиката е любов

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414