Фортисимо



Събуди детето!

Е-мейл Печат ПДФ

Колко често хващаме децата ни в програмата „училище – пред компютъра – до хладилника – пред компютъра – пред телевизора”? А после, колко пъти сте разбирали, че детето не знае какво иска да прави в свободното си време?

Колко често позволяваме детското въображение да бъде ограбено от болестите на консуматорското ни общество? Затрупваме ги с играчки сякаш, за да не мечтаят! Питали ли сте се как изобщо градим някаква ценностна система в малките?

Мога да дам пресен пример с един мой приятел, който има две дъщери. Бебето е най-сладкото нещо на света за него, голямата му дъщеря е на дванадесет и тъкмо влиза в пубертета. „Какво да си кажа с нея, нали майка и ще и обясни. Не мога да общувам с нея, не знам какво и как да и обясня”, заяви ми наскоро той.

Хей, направи нещо, за да събудиш детето си!

Кампанията „Детство без агресия” започна в началото на 2010 г. Изпълнява се от фондация „Изкуството да живееш” с подкрепата на МОН. ART EXCELL – курсът се провежда по цял свят, и развива процес при който всяко дете се опитва да открие себе си. Своя талант или призвание. Това, което му се отдава, но не е развило защото не е намерило подходящата среда.

За първи път в Шумен ще се проведе детският курс ART EXCELL за деца от 8 до 13 години. Курсът помага за ефективно справяне с негативните емоции. В продължение на 4 дни децата намират нови приятели, научават дихателни техники за справяне с негативни емоции – гняв, страх и несигурност, за подобряване на паметта и концентрацията в училище.

Времето минава неусетно в забавни игри и процеси, които подобряват взаимоотношенията у дома, в училище и с приятелите. Учителката се казва Деница Станчева и за някои от вас е позната от курсовете YES+ за младежи, които взривиха егото на 50 млади хора в града. Курсът започва на 18 февруари в 18:30 ч. в малкия салон на СОУ „Сава Доброплодни”. Четири вечери по 2 часа, а цената е 40 лв. На курса децата учат как да пазят и прилагат човешките ценности. Можете да се запишете на телефони: 0888 300 338 и 0896 700 336

Отвори детските очи! Разкарай облаците пред детския поглед! Пусни детето си в приключението на приятелството! Наистина – не е за изпускане, на фона на липсващите и без това събития за деца в нашия град.

За fortisimo.eu – Деси Кръстева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Ново от Мама + Тате = Аз

    Популярно от Мама + Тате = Аз

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Мама + Тате = Аз

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Събуди детето!

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414