ФортисимоГолямата заменка на всичко

Е-мейл Печат ПДФ

Седмицата може да мине под кодовото название – „заменка”. Позволяваме си да започнем традиционния за fortisimo.eu преглед на жълтия печат не със заглавие от тези вестници, а с лично творчество.

Правим го, защото седмицата според нас трябва да бъде отличена по особен начин.

Вече имахме повод да отбележим, че жълтата и официалната преса в България сякаш започнаха да разменят местата си. Имахме повод да подчертаем, че ДАНС очевидно има специална роля не само в печата, но и в българската политика.

Сега научихме, че един от най-обсъжданите бивши агенти е разследван като мозък на организирана престъпна група, която според властите е действала поне през последните десет години.

Агентите заменят бандитите, жълтите вестници – официалните, а бандитите и агентите са собственици на медии. Заменка! Голяма заменка на всичко и въобще не се учудвайте, че дори Европа ни попита дали са законни заменките у нас.

С лека изненада откриваме, че шумната полицейска операция „Октопод”, при която бяха задържани 14 лица, сред които и Алексей Петров (на снимката горе), е достойно почетена единствено от седмичника „Уикенд”. Докато „ШОУ” пак има оправдание с ранното си излизане, то очаквахме повече от „Галерия”, която последно водеше войната на Алексей Петров срещу Кеворк Кеворкян.

Най-благовидното извинение за „Галерия” би било, че печатат рано и са отървали провеждането на операцията. Ще преценим от реакцията им в следващия брой.

„Алексей Петров таен бос на „Наглите”?” Пише от първата си страница „Уикенд” и отделя под грифа „Скандал” общо седем страници. В тях четем всичко, което вече ни е известно, плюс някой любопитни подробности от самата редакция.

Пребитият преди години журналист Огнян Стефанов признава, че една от версиите за поръчителите на побоя над него се свързва именно с Алексей Петров.

„Уикенд” подчертава, че властта на бившия агент е дадена от бившия главен прокурор Никола Филчев, както и че Петров е заплашвал Волен Сидеров и Кеворк Кеворкян.

В таблоида можете да прочетете и едно голямо, любопитно и захаросано интервю с шефката на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова, която твърди, че се харесва такава каквато е. Разбирай – „пълничка”.

Освен това вестникът публикува и снимки на мъжа в живота на депутатката, който постоянно е определян като „секси” или „красавец”.

В страни от темата на деня „Галерия” предпочита да разкаже от първата си страница, че Маргините са се срещнали с ген. Любен Гоцев в столичен ресторант. Нищо, че в момента ги съдят за планиране на убийството на същия. Дописката всъщност е кратка и очевидно редакцията няма никаква представа за предмета на разговора между лицата, което е малко странно за водещо заглавие на този вестник. Да не е паднало нещо в последния момент или ни гони параноята?

Както и да е – трябва да отбележим обаче, че след всичко случващо се около Алексей Петров продължаването на вестникарската война с Кеворк Кеворкян вече има по-скоро обратен ефект. Тази седмица тя се представя чрез коментар на Явор Дачков  под заглавие „Доноси, писани от мръсник”. „Творчеството на агент Димитър – буламач от мания за величие, липса на дарба и поразителна злост”, пише Дачков.

В случай, че ви е писнало от всичко това е по-добре да наблегнете на „ШОУ”, който го дава далеч по-светски. Тук ще разберете, че „Бареков хвърли 6 бона в таверна”, депутатката Калина Крумова се е впуснала в любовна афера с волейболиста Пламен Константинов, а Благой Георгиев е предложил брак на Лияна.

Освен това ще прочетете и интервю с Любен Дилов – син, който твърди, че е казал на Бойко и Слави, че страна от 111 хил. квадратни километра е твърде малка за двама като тях. 
 

За fortisimo.eu – 15.02.2010 – 21.02.2010 г.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Глухарче

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Глухарче

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Глухарче Глухарче Голямата заменка на всичко

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414