ФортисимоЛазер избива комарите в стаята

Е-мейл Печат ПДФ

Знам, че не е логично да говорим за комари през зимата, но е факт, че лятото ще дойде по-скоро отколкото очакваме. Тогава проблемът с кръвопийците ще излезе отново на дневен ред, а новината в случая е, че е изобретен радикален метод за изтребването на насекомите.

Покушението срещу тях става с лазерен лъч. Звучи яко, а?

Когато засече движение устройството Photonic Fence Anti-Mosquito Laser System изпраща лъч, за да определи вида на насекомото. Интелигентният софтуер може да разпознава пеперуди, бръмбари, комари и мухи по големината на крилата и скоростта на пърхане. Нещо повече, когато лазерният убиец прихване на мушка  комар, той определя и неговия пол. Това разграничаване е полезно, защото само женските комари пият човешка кръв.

След като е установен опасният вредител – системата изпраща втори лазерен лъч, който унищожава насекомото. Енергийните импулси не могат да навредят на човек ако той се окаже пред нарочения комар. И все пак устройството е програмирано да не стреля ако зад него стои по-голяма био маса.

Въпрос на време е лазерният трепач на комари да започне да елиминира и мухи. Тогава устройството ще се превърне във втория най-нужен уред за лятото след климатика.

Видео демонстрация (но да ви предупредя, че е скучна ;).

Информация: intellectualventureslab.com

 

1 коментара

 1. Тази идея ми се въртеше в главата преди 10 години, но има два сериозни недостатъка: - какво ще стане, ако все пак лазерчето ни светне в окото? - много ще е неприятно ако масата ни за хранене е под зоната за полети.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Глобалното село

Популярно от Глобалното село

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още от Глобалното село

Щрак

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Още от Това е лично

You are here: Home Глобалното село Глобалното село Лазер избива комарите в стаята

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414