Фортисимо



Само сексът ли ги събира?

Е-мейл Печат ПДФ

Има случки в живота ни, които ни напомнят, че трябва да носим отговорност за действията си. Замислих се затова – докато слушах историята на една приятелка. Резултатът от нейната случка всъщност е бебе. По точно бременност. Случката пък е просто секс.

Колко връзки започват така? Колко двойки твърдят, че са заедно просто заради секса? Като в случката, де. Запознаха се преди четири месеца на купон. Още в края на вечерта изглеждаха доволни, че са се срещнали. На втората среща се целуваха така сякаш са заедно от месеци. След това да са се виждали още четири или пет пъти, а на връх рождения й ден когато стана на тридесет дойде завръзката. Сещате се, бяха заедно в истинския смисъл на заедно.

Преди седмица тя разбра, че е бременна. Бебе – след една нощ празничен секс. Той е на 36, необвързан. След като е срещнал голямата любов, а тя го е напуснала, у него все още живее страха от ново обвързване. Всяко претърпяно разочарование създава непреодолими бариери и след това дори да ти се случва нещо хубаво – ти не го забелязваш, отхвърляш го, не го допускаш до себе си. И всяка появила се жена е отблъсквана.

Бъдещият татко научи по телефона, защото вече не иска и да се срещат с приятелката ми. Предложението за решение от негова страна – естествено, аборт. Тя иска детето, но неговата не ангажираност я води към същото решение.

Първата реакция – безразсъдна постъпка

Тук дойдоха моите въпроси, защо не са се пазили, как носят отговорността за случилото се, а бебето?  Безразсъдна постъпка!

В същия момент друга приятелска двойка извървя пътя към своето бебе – ин витро. Момичето разбра за положителните резултати ден след като другата ми приятелка разбра, че е бременна. Един и същ факт, който направи едната безмерно щастлива, а другата нещастна. От едната страна – празничен секс за една нощ. От другата голямо и мъчително чакане, събирането на пари, страховете дали ще се случи този път, медицински манипулации.

Разликата е в осъзнатото решение, че искаш бебе. Разликата е в осъзнатата готовност да станеш родител и да поемеш отговорност.

Мъжът и жената, за които ви пиша, са два отделни свята. Не ги свързва нищо. Единствено живота, който са създали заедно. Възможно е той никога да няма дете. Възможно е и тя да не може да има в бъдеще! Сега тя е бременна, но ще направи аборт!

Тази рубрика е за вас – родители! Ако съдбата е заченала този живот, ей така ли го отхвърляме! Един аборт и толкова! Няма да се видят, няма да се чуят! Разбираемо би било, ако и двамата имаха семейства, поколение, или поне единия, или поне бяха обвързани и ако, ако, ако…

През призмата на искащите деца могат просто да си заживеят заедно и всичко да си дойде на мястото без да се месиш в божиите дела! Всъщност – на кое му викат „мъжка постъпка”?

За fortisimo.eu – Деси Кръстева

 

2 коментара

  1. Свидетел съм на подобна история...Приятелка забременя в една нощ от мъж, който после обърна гръб и на нея и на детето и. Тя също беше избрала аборта като решение на проблема за момента... Мина през доста трудности, но сега е щастлива майка. Повлияйте на приятелката си, ако това все още е възможно - да не губи детето си. Нека да избере живота. Не би могла да съжалява за такъв избор! Сигурно ще срещне любовта и "истински" баща за детето си.
  2. Тъй като съм от другата страна - т.е. мъжа, ще изразя неодобрението си на действията на възрастни, които "просто правят секс", пък после се оказва "просто чакат бебе". След 2000 година сме, който не знае как стават бебета просто няма отговорност към себе си - с жена ми съм от 7 години, 3 от тях женени. Имаше един единствен случай през първите 4 години, когато имаше потенциално хипотетична възможност да има бебе, но се оказа фалшива тревога. Седмица или две след като обявихме, че ще се женим се чу страхотната новина, че ще има бебе и мисля, че така е коректно - преценено, с предпазване до момента, в който решиш, че вече си готов и искаш. Но също така съм съгласен с genny, че ако изоставената жена запази детето, макар да й е много по-трудно, ще има един по-добър живот отколкото ако абортира. А и не се знае този аборт дали няма да е последния път, когато е имала възможност да има дете...

Добавете коментар

Ново от Мама + Тате = Аз

Популярно от Мама + Тате = Аз

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Мама + Тате = Аз

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Само сексът ли ги събира?

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414