Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Измий ги като пишкаш

Е-мейл Печат ПДФ

Много обичам да оправдавам отделни прояви на мързела си с това, че съм мъж. За какво да си гладя дрехите – нека се вижда, че нямам гадже да свърши тая работа. Безобразно омачкана риза и панталон? Едва ли има нещо, по-крещящо „свободен съм”. Това си е цяла PR стратегия с рекламно изречение „Имам отчаяна нужда от помощ”.

Защо да готвя, като продават готова храна зад ъгъла? Хич не ме е срам да си призная, че готвачките се справят далеч по-добре от мен. Всъщност – по-добре, отколкото аз някога бих могъл. Пък и не ги мързи, защото за това им се плаща. А че излизало по-евтино сам да си го сготвиш… Духай, да изстине! Изобщо не е вярно, щом е за една порция.

За какъв… повод да си оправям леглото сутрин, след като живея сам и прекарвам половината денонощие извън къщи? То, разбирам, да чаках някого, ама никой не се е занареждал на опашка да идва у нас. На практика се прибирам колкото да се изкъпя и наспя. И да отида до тоалетната…

Като отворих дума за това свещено място, тоалетната. Друго може да не чистя, но поне си поддържам моята. Сори, пичове, ама ако не чистите периодично, след като пикаете, работата започва да понамирисва. Бавно, но все по-доловимо.

И все пак – у вас, как да е. Но като споменах „понамирисваща работа” се сетих и за „мъжкарското” поведение в обществените тоалетни. Е, няма такава воня! Да натиснеш бутона за водата е почти толкова трудно, колкото да си разкопчаеш панталона, ве, бате! Независимо колко често се мие в молове и кафенета – винаги е ясно осезаемо коя от двете пикални е мъжката.

Още нещо в тази насока: И аз, като всеки мъж, съм много горд с „малкия Рошко”. Не е тайна, че да го крия. Е, винаги може повече, но и на толкова съм доволен. Както и да е, друга ми е мисълта… Всички адски си го харесваме и обикновено се грижим за „оборудването” с особено внимание. Само че там долу не винаги е толкова хигиенично, колкото ти се иска да си мислиш.

А и дори да е чисто – никой не може да знае, без да е проверил лично. За оставяне на правилно впечатление у не чак толкова близките до пакета ти е нужно нещо много простичко. Да вземеш и да си измиеш ръчичките, след като си източил маркуча. Дори да смяташ, че имаш най-чистия *** на света – ако излезеш при мацето със сухи ръце, едва ли ще те огрее.

По-вероятно е да реши, че си е*ати мърльото, ако дотогава още не го е разбрала. Най-добре изплакни ръчички, ако не искаш само да плакнеш очички. Бълийв ми, пичката може и да се справя добре с френския, но ако си представи как досега си го тръскал – едва ли ще ти помогне с езика. Френския. И тогава няма да разбереш добра ли е с езиците. Чуждите. И отново ще го духаш сам. Фигуративно. Измий ги като пишкаш, дори да е само за заблуда на врага. Ако има как – измий и малкия. Ако много се налага – никоя няма да повярва, че смърди от рибената чорба…

Мъжкият мързел си е хубаво нещо. Знам го, повярвай. Когато обаче намесим мадамите – трябва да има някакви граници. Щом ще е само за теб – ако искаш се къпи само в нечетна неделя. Ама като не ти пука за теб, помисли поне за другите...

За fortisimo.eu – Рошо Иванов (iceandlemon.blogspot.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Измий ги като пишкаш

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414