Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Накъде бе, педофил?

Е-мейл Печат ПДФ

През лятото на 2001 г. обикалях околията в качеството си на партиен активист. Беше разгара на поредната предизборна кампания за български парламент. В колата бяхме заедно с колега – коалиционен партньор от ВМРО.

Спомням си, че се радвах на красивия летен залез и вече си мечтаех за вечерната ракийка със салатка когато се стреснах от бурния вик на „воеводата”: „Накъде бе, педофил?”. Остро зададеният въпрос бе предизвикан от крайпътен предизборен билборд на социалдемократите, изобразяващ млад мъж държащ за ръка малко момче. Двамата газеха в красивите родни поля.

Щях да захапя волана в отчаян опит да сдържа напушилия ме смях. Една от обществените кампании на ВМРО тогава бе против педофилията и беше съвсем естествено да отдам бурната реакция на партийно престараване.

Странно е, че си спомних за тази (иначе веселяшка) история в дни когато темата за педофилията у нас извира от местните и националните новини. Странно е, че е минало толкова много време от тази случка, а не ми се струва обществото да е дало нормален отпор на престъпното явление.

Случаите на сексуално малтретиране на деца в България не са изключение!
Убедим ли се в това може и да намерим правилния път. Мъжете и жените, които търсят сексуален контакт с деца са около нас. Няма място за моя бурен смях, който очевидно издава неглижиране на проблема. Няма място да го неглижирате и вие. Няма място да го неглижират и институциите.

Покрай зверските свидетелства за бруталното насилване на малкия Сашко от Сандански – председателят на парламентарната комисия по образованието и въпросите на децата Огнян Стоичков преброи цели десет държавни служби, грижещи се за правата на детето в България. Той констатира, че системата очевидно не работи ефективно.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов пък заяви в коментар вчера, че служителите допуснали нарушения по случая ще понесат най-тежки наказания. Още по-шантавото е че министърът разкри как социалните работници в Сандански са получили заплахи когато преди година са се позаинтересували от отношението на бащата към детето. Нахално, нали? Да имаше там един, като моя „воевода” да кресне: „Накъде бе, педофил?”

Тук се налага да си припомня друг един факт. Сещате ли се как след като гръмна новината за неморалните забавления на народния представител Владимир Кузов всичко утихна и всички ние го оставихме да си стои в парламента и да приема закони докато съдът докаже обвиненията.

Сигурно и вие сте си казвали: „Еее стига бе Карбовски, какво пак ни занимаваш с този Кузов?”. Сега е време да признаем, че журналистът Мартин Карбовски беше прав и не се поддаде на никакъв натиск, а отстоя позицията си до самия край. Той по своему изкрещя: „Накъде бе, педофил?”.

Случаите на сексуално малтретиране на деца в България не са изключение!
Крайно време е да повярваме в това и да проявяваме обществена активност, като натискаме и подпомагаме онези десет институции да работят.

Всъщност се оказа, че можем да бъдем активни по темата с педофилията. Колегите от благоевградския вестник „Струма” разказват, че близки и приятели на семейството се канят да организират подписка и акция в защита на задържания баща на малкия Сашко.

Накъде бе, педофил?

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Накъде бе, педофил?

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414