Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Дареното от сърце носи полза и радост

Е-мейл Печат ПДФ

„Жълтите стотинки се превръщат в усмивки, когато деца помагат на деца”. Вчера видях как се претвори на практика този рекламен слоган в една благотворителна кампания. Редовните читатели на fortisimo.eu си спомнят, че писахме за тази инициатива в края на миналата година.

Ще припомня, че в касички в училища и детски градини в продължение на месец се събираха жълти стотинки. И така капка по капка се събраха близо 4 600 лева, които дамите от Inner wheel club – Шумен отчетоха точно в деня на дарителя Никулден. Парите бяха за закупуване на специализирани уреди за Дневния център за деца към шуменския Дом за медико-социални грижи. Вчера в центъра бяха доставени сензорна пътека, тренажьорна стълба и няколко други по - малки уреда, подпомагащи развитието на деца с двигателни и ментални увреждания. А за да могат всички деца, които са се включили кампанията да видят къде са отишли техните парички, Inner wheel club ще издаде плакати със снимките на уредите и тези, които ги ползват.

Журналистите, поканени да отразят събитието видяха, че уредите вече с радост се използват от децата посещаващи Дневния център в дом „Майка и дете”. Рехабилитаторите ни обясниха, че тези уреди ще им помогнат по-лесно да развият двигателните си умения преди да тръгнат на училище. 38 деца посещават в момента центъра, като 13 от тях живеят в семейна среда и провеждат процедурите си почасово.

Дневният център работи вече 7 години. Той може да бъде посещаван от нуждаещи се деца от цялата област, като родителите могат изцяло да разчитат на специализирана грижа от кинезитерапевти и рехабилитатор. А що се отнася до благотворителната кампания - всичко е просто и ясно. Слоганът на кампанията съвсем не се оказа излишно приповдигнат или натруфен, просто защото е точен.

Освен фактическия резултат, ценното в тази кампания е и че децата разбраха за нуждите на своите връстници и помогнаха, с жълти стотинки, но от сърце!

За fortisimo.eu – Мина Денева (снимка Николай Николов)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Дареното от сърце носи полза и радост

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414