ФортисимоТаткото участва и след раждането

Е-мейл Печат ПДФ

На път за родилното, той кара и си мисли: „Няколко дни свобода и после нито минута тишина”. Отсега нататък всеки миг тишина по-скоро ще го стряска.

„Всъщност не си мислех много неща, нямах и представа колко ще се промени животът ми след появата на бебето”, сподели един приятел когато разбра, че пиша по темата.

Любопитно е, че обикновено говорим за първите грижи към новороденото от страна на майката и често неглижираме отношението на бащата. Това е едно съвсем различно преживяване. Мисля си, че в него има много чувства – радост, щастие, страх и може би ревност. Голяма какофония бучи в мъжката глава!

„Когато в приятелски разговор с други млади родители разбрах, че и у тях бащата ще бърка омлет за вечеря разбрах, че животът ни вече е съвсем друг”, през смях разказва моя познат. Аз пък се замислих, че разказите на татковците за определена случка винаги звучат различно от тези на майките.

Бащите сякаш подлагат действията и на тримата на някакъв анализ и търсят обяснение за поведението на всички участници. Майките обикновено осъждат и смея да призная – съвсем първосигнално. Младите майки действат изцяло инстинктивно, като винаги пазят бебето от нещо. Докато бащите разсъждават и наблюдават трезво поведението на родителите и бебето.

Повярвайте мили приятелки, че съвсем няма да сбъркате, ако се вслушате в някой от направените от таткото изводи.

От друга страна е добре да подчертая, че грижата за бебето се взема, а не се дава. Така че, драги мои приятели – не чакайте мама да ви повери бебето, а проявете инициатива! Няма какво да му се мисли толкова! Работа за вършене има всяка минута.

Затова и не се учудвайте, че всяка нейна молба за помощ звучи като заповед. Всъщност изпълнението на тази заповед трябва да стане веднага, защото иначе следва санкция.

Е, разбира се, че има и ненормални заповеди. Сигурна съм примерно, че мама ще се зарадва много ако можехте да я отмените в кърменето, но няма как. Затова пък можете да се погрижите с дундуркането, задължителното уригване след хранене и още куп такива неща. Бебчо е толкова малък, а мъжката ръка може да го държи много по-здраво под чешмата и да измие бебешкото дупе!

Колкото и да им е странно на мъжете – в дома наистина се разполага натрапчивата миризма на бебе. Така ще е само една година, а и ако ви дразни си помислете, че поне нямате нужда от ароматизатори.

Във въздуха всъщност се носи спокойствие! Нали сте го усещали всички. Атмосферата е изпълнена с чистота, спокойствие и мирис на мляко! Ха, сега е момента таткото да опита вкуса на кърмата!

Тези предизвикателства идват някак изведнъж в нормалния живот на мъжа. Все пак съм убедена, че ако на таткото не му се случи поне веднъж да положи един набор от грижи ще е изгубил много сериозно нещо от живота си. Моят примерен набор от грижи ще ви представя следващата седмица…

За fortisimo.eu – Деси Кръстева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Мама + Тате = Аз

  Популярно от Мама + Тате = Аз

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Мама + Тате = Аз

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Таткото участва и след раждането

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414