Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Мартенска мода

Е-мейл Печат ПДФ

Традиционните Пижо и Пенда са онези, които най-много привличат погледи по сергиите с мартеници и тази година. Може би, преди всичко, заради размера си – те са най-големи. Тригодишният ми син също се влюби в тази колоритна двойка.

Разходката ни по многото бяло-червени масички, отрупани със символите на настъпващата пролет ни срещна с най-различни по големина и… стил Пижо и Пенда. Срещнахме ги и разделени, Тя сама и Той сам, но в по-често срещаната комбинация, Слава Богу, си бяха заедно.

Видяхме Пенда брюнетка и блондинка, с дантелена или конопена престилка. Пижо с калпак и без. И двамата с бижута от парички или пък и двамата с шапки, елечета, ха – и с жабо! Видяхме ги хванати за ръце, прегърнати и дори полегнали.

Някъде из мрежата прочетох новина около Пижо и Пенда. Клюката твърдеше, че били скарани и дори предстоял развод. И знаете ли заради кого? Заради Педя човек лакет брада, получил се бил класически любовен триъгълник!? Това обаче са само слухове, повлияни от успеха на „жълтата преса“. Проверката на екипа на електронното списание fortisimo.eu установи, че двойката поддържа традицията – без да подценяваме чара на замесения телевизионен водещ.

Според легендата Пенда винаги е бяла, а Пижо червен, но производителите на мартеници не са чак толкова стриктни и можете да си вземете червена Пенда и бял Пижо.

Аз лично си харесах Баба Яга маскирана като мартеница. Явно е решила да премине на страната на положителните герои. Метлата мартеница пък е интересна хрумка – замиташ си проблемите, изхвърляш ги на боклука и през март започваш на чисто.

Спайдърмен, Батман, Барби, Уинск, популярни кечисти или футболисти, и още куп други анимационни и телевизионни герои, всякакви животни, коли, самолети, светещи и блестящи кукли и други любими образи и герои объркват децата.

Какво точно искам днес?

Честно казано, аз не видях поп фолк звездите ни сред мартениците и се зарадвах, че сме пощадени от тази мода.

Не знам дали е легенда или самата истина, но освен че носят здраве, мартеничките пазели от уволнение, били като амулет срещу безпаричие… изобщо помислете си за каквото и да е, нещо което ви тревожи и не оставайте без мартеница!

За fortisimo.eu сергиите с удоволствие обиколи Нели Русева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Мартенска мода

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414