Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Аз няма да шофирам този автобус!

Е-мейл Печат ПДФ

20 минути преди репликите: Доволен си, че си успял да се настаниш удобно на седалка в градския транспорт. Отиваш на работа. Слънчев и приятен е денят.

Лятото почти ни напуска, но сигурно слуша по някоя радиостанция Тоника СВ и не иска да си тръгва. Подухва леко – нито топло, нито студено. Достатъчно, за да се носят аромати из въздуха. Някои по-приятни, други не чак толкова.

15 минути преди репликите: Градският автобус пристига на една от най-пълните с хора спирки. Возилото се натъпка и започна да пъпли из градските улици.

Лек баир намалява и без друго бавната му скорост. Започва да става задушно. Лекият полъх донася неприятна миризма. Буташ носа в собствената си мишница. На каквото и да мирише там е по-добро от това в сгъстения автобус.

10 минути преди репликите: В автобуса настъпва едно оживление. Кондукторът се раздвижва. Хората започват да говорят без да се познават. Всички се оглеждат един друг и търсят нещо. Думите достигат и до твоите уши.

„От къде идва тази миризма?” Очевидно, мислиш си, мирише не само около теб. Всички насочват вниманието си към едно бабе, което едва стои на седалката, но за сметка на това се е натоварило с торби, чието тегло е право пропорционално на нейното. Кондукторът й казва нещо.

5 минути преди репликите: Автобусът спира. През това време кондукторът задава въпроси на бабичката с какво са й пълни дисагите. Приличат ти на щуреца и калинката от известна басня, ама тук зеленото насекомо дири сметка на точковото. Жената обяснява. Част от пътниците слизат, но след като се чува палене на двигателя на автобуса се качват обратно. Продължават да се оглеждат и да коментират. Автобусът тръгва.

Не изминава и сто метра. Возилото спира и човекът зад волана изкрещява: „Аз няма да шофирам този автобус. Който иска, да сяда на мястото ми и да потегля.”

Слиза. Въй! Ами сега! Наистина много миришеше, ама чак пък такива драстични мерки? Този път всички слизат, дори и ти. Изкарват и бабето навън и започват да му ровят из чантите. Страшна картина. Едни се смеят, други намръщено гледат, трети да не изпуснат сеира, се купчат около уж главната виновница за миризмата.

Оставяш ги. И без друго работното ти място вече е близо. Пък и ще подишаш чист въздух. Със смях разказваш на колегите поредната си автобусна история.

Но всъщност зад смеха изникват много въпроси. Защо се налага една ходеща жена да мъкне торби с храна из автобусите? Кога хората станаха толкова груби? Защо?

Весела история, но с нещастен край. Каква ли ще е следващата автобусна случка? Кой ли ще е главният герой?

За fortisimo.eu — Светла Крумова (снимка travel.webshots.com)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Аз няма да шофирам този автобус!

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414