ФортисимоМилена: Бунтът не пречи да съм позитивна

Е-мейл Печат ПДФ

Щастливи сме, че точно в този брой на fortisimo.eu имаме възможност да публикуваме интервю с Милена Славова. За голяма част от екипа на нашето списание именно нейните песни носеха онзи бунт от началото на 90-те. Парчетата й бяха изпълнени с копнежа към новата българска свобода.

Представяме ви момичето, което пощуряваше публиката с дрезгавия си глас, с неповторимата си визия и с неподправеното си бунтарско поведение. Всъщност пощурява я и днес защото само преди няколко месеца Милена отпразнува своите 25 години на сцената с един от най-невероятните български концерти. За бунтарството, за силата на позитивното мислене, за новите си песни и за новите си надежди – Милена говори в предаването „Абсолютно“ на Коко Паносиан и „Форте” радио.

Коко Паносиан: Как стана, че бунтарката днес е толкова позитивен човек? Помним те скандална, а сега си някак друга...

Милена Славова: Пак съм си бунтарка, но се променям и това не пречи да съм позитивна. Правя неща, които ме зареждат и ме карат да се чувствам добре. Старая се дори да ги увеличавам.

Коко Паносиан: Позитивната Милена продължава ли да казва – носете си новите дрехи момчета и всекидневно ходете пеша?

Милена Славова: Ооо, връщаш ме в 6-ти „А” клас точно (смее се). Това ми е първата песен, която съм записала в радиото. Трябва да има позитивизъм, това е една от причините човек да бъде щастлив. Човек трябва да е позитивен, така си прави тунел в ежедневието и преминава през различни неща. По-добре отколкото да си някакво мрънкало.

Коко Паносиан: Сега да видим колко си позитивна... За поп-фолка какво мислиш? Докога ще я има тази музика?

Милена Славова: Знаеш ли какво ме дразни най-вече в тази музика, аз я мразя и така или иначе не я слушам, майната й на музиката. Дразни ме прототипа на хората, които я изпълняват. Тези хора някъде от 12 годишни са заразени, клонирани от колумбийски сериали. Те мислят, че е най-важно да си монтираш едни цици отпред, да си направиш екстеншън на косата, да си силно гримирана. Всичко това да е копие на някаква звезда и щастието те обладава и това непременно ще те направи успешен. За да си успешен, трябва първо да си умен. Да си интелигентен, да бъдеш себе си, да си по-различен и да не си простак. А техният клонинг направо ме съсипва, манталитета на една държанка ме ужасява.

Коко Паносиан: Политически ангажирана ли си сега?

Милена Славова: Да, в началото бях със СДС, но те се промениха и сега намирам различни партии, които според мен могат да направят нещо за държавата, за по-добър живот на хората. Такива политически сили бих подкрепяла и сега. Но, никога не бих се ангажирала с партия, в чиито идеи не вярвам.

Коко Паносиан: Как се чувства Милена отново в България?

Милена Славова: Върнах се с целия си багаж преди две години. Сега прескачам до Лондон само за по двадесетина дни. През последните години живеех там и си идвах тук, а сега е обратно. Кариерата ми в Лондон вече нямаше перспективи и реших да си се прибера в България.

Коко Паносиан: Кое всъщност те накара да живееш в чужбина?

Милена Славова: Помислих си, че тук са ме забравили, че имат нов живот. Нещата с чалгата бяха взели връх, затова реших да остана в Англия и да си живея там. Обаче разбрах, че хората ме обичат тук, че ме искат да пея, чакат ме, и реших да продължа да правя това тук.

Коко Паносиан: Колко е заплатата на Директора на водопад?

Милена Славова: О, там нещата се измерват в безкрайност, но не в пари, а в удоволствие, безценни са (смее се).

Коко Паносиан: Какъв е този приказен герой Чворолино?

Милена Славова: Той е прототип на едни хора, мъже специално. За жените имам друга песен – за куклата Мици (пак се смее). Та Чворолино е сборен образ от тези хора, които живеят сега в нашето ежедневие. Той е симбиоза от техните качества и действия. Чворолино е направен от дърва с много чворове!

Коко Паносиан: Много харесвам песента ти „Истина”. Колко истини си открила откакто изпя тази песен?

Милена Славова: Човек докато е жив открива някакви истини. Докато си жив откриваш отговорите на разни въпроси и когато видиш истината такава, каквато е, ти си я осмислил. Изживял си я вече. Тогава си по-богат и по-пораснал. И тогава човек става по-истински!

Коко Паносиан: Всички изказват суперлативи за последния ти концерт „25 години на сцена”. Какво да очакваме още от Милена?

Милена Славова: Имам много идеи, но всичко е свързано с много голяма организация и с много пари. Аз правя нещата бавно, защото не съм в голяма компания и нещата не стават бързо. Снощи един фен ми каза нещо, което много ценя. Той каза, че този концерт е бил един от най-хубавите в живота му и един от най-хубавите български концерти. Много ме стопли, много ми хареса и ми показа, че правя нещата правилно.

Коко Паносиан: Поздравявам те за всичко, което си направила досега. Сега ти имаш възможност да поздравиш някого в нашия ефир...

Милена Славова: Радвам се да мога да поздравя всички ваши слушатели и фенове. В днешно време се гледа повече комерса и хората не се вълнуват много от душевността. Затова се радвам, че има такива като вас, които възпитават. Всеки сам си прави щастието, нека хората да бъдат по-положителни, да разчитат повече на себе си, да вярват повече в себе си, да вървят напред и горе главата!

За fortisimo.eu интервюто от ефира свали Нели Русева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Интервю

  Популярно от Интервю

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още от Интервю

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Интервю БГ Музика Милена: Бунтът не пречи да съм позитивна

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414