Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Тютюневият маркетинг и жените

Е-мейл Печат ПДФ

В навечерието на 8 март и в разгара на споровете „за” или „против” пушенето на обществени места разбрах, че ние, жените сме станали обект на специално внимание и по отношение на цигарите. 

 Дори темата на Световния ден без тютюнев дим тази година е: „Жените в прицела на тютюнения маркетинг”. Помислих си, че жените-пушачи вече са изпреварили мъжете. Вглеждайки се в цифрите разбирам, че за радост това все още не е така.

Със сигурност обаче съвременната българка е изпреварила в пафкането майка си и баба си толкова много, че вече е специален обект на „тютюневия маркетинг”. И докато в тинейджърските ми години е пушела горе-долу всяка шеста жена, сега пушат 38% от нежната половина на обществото ни, което означава, че всяка втора припалва поне от време на време.

Това с 1986-та го разбирам. В соц времената беше много шик, много арт, въобще много гот да припалваш в някое тайно ъгълче, пък аз, макар и никога непропушила, все бях с пушачите, че иначе току виж съм изтървала тръпката на тайните криеници.

Тогава и на жените на средна възраст еманципацията им се привиждаше като вносна цигара. Защо обаче в наши дни цифрите не слизат надолу, ей богу не мога да проумея. Нито е забранено, нито е модерно, нито е шик да димиш като дърта циганка, особено пък на улицата, а и днешните тийнейджърки продължават да го правят.

Да оставим вредата и скъпотията на цигарите – и е говорено, и е писано, явно нищо не помага. Иска ми се младите българки да си зададат въпроса: Каква искам да бъда? Ерудирана и модерна европейка или ориенталска хубавица със силиконов бюст и димяща цигара в ръка, след която подвикват: „Аферим, машала!”

И понеже изключително разчитам на най-младите, се надявам при тютюнопушенето да се повтори тенденцията с четенето, а именно: очаква се поколението от деца, които сега са на възраст до 10 години да бъде най-четящото. Мисля си, защо не и най-непушещото!

За fortisimo.eu – Мина Денева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Тютюневият маркетинг и жените

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414