ФортисимоДани Милев: Успехът е умението да понасяш възходи и сривове

Е-мейл Печат ПДФ

Завършил е икономика и е работил като данъчен инспектор. Но на първо място за него винаги е била музиката. На това поприще той може всичко. Той е китарист, композитор, аранжор, изпълнител... Той е Дани Милев!

Работил е с почти всички изявени музиканти и е създал някои от най-красивите съвременни български песни. Не спира да твори и да е все така романтичен (и в работата си и в живота). Ето какво сподели с мен за всички читатели на fortisimo.eu!

Нели Русева: С какво се занимаваш в момента? Четох, че си музикален продуцент в клуба на Рени?

Дани Милев: Усилено правя музика в студиото си. Подготвям няколко нови проекта. Наистина продуцирам музикално клуба на Рени. Смятам, че едно от големите ми постижения в момента е, че помогнах за това – „Меката на поп-фолка” да бъде превърнат в добре работещ и пълен с клиенти клуб, където не се пуска поп-фолк, а пеят прекрасни изпълнители и свирят страхотни музиканти.

Нели Русева: Защо се разделихте с Азис? Шоуто вече е спряно, но сигурно ти липсва тази работа?

Дани Милев: Тривиални финансови причини, интереси и т.н. В никакъв случай не съм разочарован от изминалата година и половина, от шоуто и изработения продукт от мен и моите колеги. Благодаря на съдбата, че ми позволи да разгърна своя потенциал и да се боря с немалкото предизвикателства при създаването на този телевизионен проект. Разбира се, че ми липсва телевизията. Направо си преболедувах момента когато моя бенд отпадна от шоуто. В телевизията съм от пет години – първо в „Нощни птици”, а след това в шоуто на Азис, „Денсинг стар”, „Вип Брадър”, „Вип денс”. Опитът, който натрупах от тези телевизионни проекти, ми помогна да осъществя и други много престижни инициативи, като „Златните песни на Златния Орфей”, „Спортист на годината” и „Българската Коледа”. Там поех отговорността за всичко – от съставянето на бенда до аранжименти и финалния звук в ефир. Това е най-трудното.

Нели Русева: Какво мислиш за „Евровизия ” и участието на Миро, вярваш ли че има шанс?

Дани Милев: Желая успех на Миро и дано някога България спечели и бъде домакин на този конкурс за песен. Аз съм най-дълго участвалият в този конкурс. Първата година с аранжимент на песен на Нона Йотова. Втората спечелих с песента “Let Me Cry” и така се заредиха третата, четвъртата, петата и шестата година. Така че може да се каже, че съм ветеран на конкурса за „Евровизия” в България.

Нели Русева: Ти написа няколко успешни песни за Мариана Попова. Работехте заедно, дали предстоят и други общи проекти?

Дани Милев: Не знам какво предстои. Бих написал отново песни за всеки, но предпочитам това да е човек от моя екип. С Мариана не работим отдавна. От момента, в който тя реши да развалим екипа с Мишо Шишков и Калин Вельов, за да тръгне на участия сама с диска и озвучителя. Вероятно това позволява по-висок индивидуален приход и по-лесно производство на участието (няма инструменти, специални изисквания за озвучаването, транспорт и хотел за няколко човека и т.н.) Човек не знае когато губи какво печели, затова нямам отговор дали предстоят други проекти с Мариана. Аз съм щастлив от крайния резултат и популярността на моите песни изпети от нея и й благодаря за това.

Нели Русева: Сега над какво работиш?

Дани Милев: Предимно над себе си. Правя албум и други две песни за Поли Генова. Най-спешно ми е обаче, да смеся музиката за последния спектакъл на Камен Донев в Сатиричния театър, защото премиерата е съвсем скоро. Принципно бягам от това да работя с някой друг, защото това предполага неясна продължителност на съвместната ни работа. Това пък обезсмисля инвестицията. Не само като пари, а като време, креативност, муза, опит... Предпочитам да не ми задават въпроса – “С кой?”, това измества моите умения и това което по принцип правя. За жалост в България се говори и пише само за център нападателите, а не за отбора. Поради тази причина от поне три години работя изключително за своя имидж и популярност, а след това за всеки друг. Това ми помогна хората да познават моите песни, а не песните на Мариана Попова, Аксиния, Азис, Орлин Горанов и т.н. В никакъв случай не омаловажавам приноса на хората, които изпълняват моите песни – напротив! И им благодаря за това! Бих се радвал много моите песни, изпети от тях, да бъдат изпети и от много други след това. Това ще е най-големият подарък за мен.

Нели Русева: Кой е автор на текстовете на песните, които ти изпълняваш?

Дани Милев: Повечето са на Дони. Последната е по текст на Влади Михайлов.

Нели Русева: Направили сте прекрасна балада със световноизвестния наш цигулар Веско Пантелеев – Ешкенази, по текста на Владо Михайлов- „Заведи ме там“. Къде е това там?

Дани Милев: Там е митичната въображаема страна „Аркадия” – място където бушуват всички творчески емоции. Там са мечтаели да живеят всички творци в древността. Това е повод да обединим творчески два различни музикални свята – на класическата и поп музиката и да обявим, че всичко е муза и всичко е творчество, достъпно до широк кръг хора в зависимост от начина на поднасяне на изпълнението. Аз много харесвам начина на музициране на Веско и смятам, че сме много близки във вкуса към музикалната фраза. Затова реших, че това е един прекрасен повод, когато и двамата сме във върховна творческа форма, да създадем нещо, което да остане. Докато навсякъде се налага лош вкус и гонене на рейтинги със скандали и подобни низки страсти – ние правим дует с цигулка и симфоничен оркестър. Мога да си го позволя и се мъча да налагам и друг вкус, като вярвам, че и за този влак си има пътници. Благодаря на Веско, че се присъедини към идеята и я осъществихме успешно. Благодаря и на останалите съучастници Влади Михаилов, Борис Радев, Ачо Заберски и Христина Ангелакова.

Нели Русева: Не мога да не те питам как оценяваш музикалните реалити формати? Имаше вече няколко издания на „Music Idol”.

Дани Милев: Прекрасно е, че има много талантливи българи, но е ужасно когато музикалният пазар няма правила. Супер трудно е да се наложи някой продукт, особено нов. Не бих искал да усещам разочарованието, което усеща един млад човек, който се превръща в звезда буквално за два месеца и след още шест вече е никой. Това е подигравка със стремежите и мечтите на един творец. Вярвайте ми, със сигурност е много тежко. За жалост почти никой не успява да се възползва от бързата популярност. Успехът е работа, постоянство и умение да понасяш възходи и сривове. Защото това влияе и на продуктивността, присъствието и изпълнението.

Нели Русева: А как виждаш чалга музиката, развива ли се, има ли и занапред място във вкуса на българина?

Дани Милев: Да, разви се, дори презря в момента, в който трябваше да се правят нови и авторски песни. Много е лесно да вземеш готов хит и да го изпееш. Да се хвалиш, че имаш няколко албума, но нито един от тях с нова, наложена песен, което е най-трудното. Сега чувам и големи безсмислици и повторение на идеи и хватки, което е нормално при нисък потенциал. Иначе съм толерантен и харесвам всяка хубава и добре направена музика.

Нели Русева: С кои световно известни музиканти би искал да работиш?

Дани Милев: Принс, Стиви Уондър, Тимбъленд, Влатко Стефановски, Желко Йоксимович, Майкъл Джексън – което е невъзможно за съжаление. Уитни Хюстън, Анастейша. Бих свирил в група с голям кеф – например с Щурците, Бон Джоуви, Пинк Флойд и т.н.

Нели Русева: Как точно съчетаваше в себе си битността на данъчен инспектор и музикант?

Дани Милев: Разбра се, че първа винаги е била музиката, защото тя е в нас още от рождението ни. Иначе, професията на икономист, съчетана с тази на музикант, не е никак зле. Особено, като се има предвид, че в шоубизнеса освен сцената има много неща, които са чисто мениджърски – преговори, сметки и т.н. Много ми е полезно икономическото образование и целия четиринадесет годишен опит като служител в данъчната администрация.

Нели Русева: Учил ли си изобщо музика?

Дани Милев: Нямам музикално образование, но съм теоретично много добре подготвен музикант, благодарение на усърдната ми работа като ученик. Два пъти кандидатствах в консерваторията – безуспешно. Благодаря на Бог, че завърших друго и си разширих кръгозора.

Нели Русева: Каква музика слушаш, когато не работиш?

Дани Милев: Много и различна. Чисто професионално слушам всичко ново. Спокойно мога да слушам и циганска музика. За жалост отдавна слушането на музика при мен се е обвързало с работата.

Нели Русева: Всичките ти песни и тези написани за други са нежни и много любовни, романтичен ли си?

Дани Милев: Да, много романтичен съм. Често се просълзявам за много неща.

Нели Русева: Какви жени харесваш? Но не питам само за външните качества. По-скоро какво те привлича в поведението на една жена?

Дани Милев: Обичам спокойните и уверени жени. В никакъв случай не доминанти. Не обичам да се говори много. В никакъв случай на висок тон. Предпочитам жената да е ангажирана със свои интереси и ангажименти, да има свой свят, който да храни егото й и да й дава увереност. Не бих работил с жена си на едно място. Но да не се заричам.

Нели Русева: Тя с какво те спечели?

Дани Милев: С всичко казано по-горе и не на последно място, че е най-красивата!

Нели Русева: Имаш син и дъщеря. Има ли шанс някой от тях да наследи музикалната ти дарба?

Дани Милев: И двете ми деца пеят в „Бон Бон”. Вероятно са наследили музикалност, но не искам да бъда родител с болни амбиции. Мен никой не ме е карал да свиря и да имам стремеж към музиката.

Нели Русева: С какво се забавляваш и разтоварваш?

Дани Милев: Приятни раздумки с приятели и понякога с риболов

Нели Русева: Кое те прави истински щастлив?

Дани Милев: Семейството ми.

За fortisimo.eu с Дани Милев разговаря Нели Русева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Интервю

  Популярно от Интервю

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още от Интервю

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Интервю БГ Музика Дани Милев: Успехът е умението да понасяш възходи и сривове

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414