Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Заведи я на заведение!

Е-мейл Печат ПДФ

Вече не си спомням как точно се роди този сладък каламбур. Не си спомням историята. Истинска преживелица ли беше, дочут разказ за чуждо преживяване или плод на развихрилите се в следствие на изпитото вино асоциативни влакна.

Знам обаче, че този каламбур е тясно свързан с международния ден на жената – 8 март. Или по-скоро с отношението към празника на моя приятелски кръг.

Става дума за факта, че днес много жени ще очакват подчертано внимание. Усмивка, цвете, жест и най-вече романтична вечеря, насочваща цялото внимание на любимия мъж към тях. Сигурен съм, че има много жени, които очакват от мъжете си да ги поканят на вечеря само един път в годината и то на 8 март. Както се казва, по-разговорно, да я заведат на заведение. Забавно е дали наистина произхода на думата „заведение“ идва от това да те заведат там.

Пречупен през смисъла на 8 март обаче, този каламбур показва негативната страна на празника на жената. Фалшивата страна на нещата, фалшивото и манифестирано внимание достигащо своята еманация със завеждането на заведение. Нали усещате как тук липсва волята на заведената. Затова разбирам раздразнението на друга моя приятелка, която таи лоши спомени от някогашните служебни банкетите за 8 март. Спомени свързани единствено със задължението да спретнеш още една софра за деня и освен, че редовно сервирате на мъжа си, на този ден ще трябва да го направите пред шефа и колегите си. Не е добра идея да заведете жената на заведение днес.

Не е това празника. Колкото до словесния каламбур. Преди години Любен Дилов – син ме светна на друг. Откъде мислите идва думата „ръководител“. От представата за човек, който е призван да те хване за ръка и да те води в живота. Нали усещате как и тук липсва вашата воля и право на избор.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Заведи я на заведение!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414