Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Пичове, к’во стана с осигуровките?

Е-мейл Печат ПДФ

Снимка darikfinance.bgПрез последните десет години журналистическата ми обективност бе тествана в поредица от разнообразни избори. Идеологически надпревари, политически състезания, които прикриваха по-скоро частни и групови интереси.

Избори за общински съветници, кметове, президенти, а от скоро и членове на европейския парламент. Постепенно съзрявах граждански и разбирах, че в повечето случаи зад многото предизборни приказки не се крие нищо. Зад повечето обещания няма никакви конкретни идеи за реализация. Така постепенно редуцирах личните си очаквания и разбрах, че ще бъда в обществена полза ако успея да извлека едно конкретно, реално обещание от периода преди изборите.

Само едно.

Не, че една птичка пролет прави, но така ги караме да ни лъжат по-малко, а и се улесняваме в преценката затова дали не ни лъжат отново. Вчера с тревога представях новините около протестите на общопрактикуващите лекари. Ще заключат ли кабинетите или не? Ще се разбере ли къде са парите и защо закъсняват? Ще се актуализира ли бюджетът на НЗОК?

По обяд дойдоха резултатите. Премиерът обяви, че парите тръгват към лекарите, а още в сряда ще се обсъди завишение на здравните вноски с нови 2%. Ама чакайте сега? Това си е моето обещание. Единственото, за което ви питах преди изборите, и настоявах за отговор. Само аз ли помня, че всички момчета от ГЕРБ преминали през студиото ми настояваха, че намаляването на осигурителната тежест е една от първите антикризисни програми, която трябва да се предприеме. Да хване декиш, след изборите настоявах и Мартин Димитров от „Синята коалиция” да препотвърди тази мярка. Беше време за приемане на бюджета и макар, че вече говореше в неопределено бъдеще време и той обяви, че намаляването на осигурителната тежест ще даде глътка въздух на бизнеса.

Осем месеца след изборите е време да попитам – пичове кво става с осигуровките?

Питам като част от онова малцинство в България, което редовно пропуска срещата си с общопрактикуващия лекар, защото трябва да бачка. Да бачка здраво, за да се лекуват малките и старите – по принципа на солидарността. Да свива коланите и да бачка щото освен нормалните обществени плащания, които се нуждаят от нашите данъци има и една недофинансирана здравна система.

Пичове, к’во стана с осигуровките?

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

5 коментара

 1. nezmam kak she rebotiqt po malkite firmi kato www.etlubo.com danose opravi
 2. Ами какво да стане с осигуровките ? Нещо друго ли трябваше да се очаква ? Звучи найвно да се очаква нещо да се промени в България по "доброволния" начин - за справка погледнете Гърция , Франция , Германия - когато нещо трябва да се променя , хората излизат навън и се борят а не пишат гневни слова по блоговете . А и защо никой не споменава никога в писанията си така наречените "профсъюзи" в България ? Колко години вече ги ръководят едни и същи хора и резултатите от към стандарт на живот ги усещат всички .
 3. Ами да - по това трябва[e да разберат и последните "вярващи" , че религията ББ е утопия, заблуда за масите и всякакви там синоними на нищото... скоро една треньорка каза в някакво жури - "зеро".Цялата им работа ще е такава, а и те си знаят само да правят ефектни акции (не че и акциите приключват с осъдителни присъди, а после само се имитира онзи американски екшън-герой, доброто ченге, което викаше "Ние ги хващаме, те ги пускат").Въздух под налягане, purtroppo е и тази "Нова надежда" на българите!
 4. Има една проста истина в бизнеса - праг на поносимост. Колкото повече се вдигат налози и даници, толкова по- малко ще се плащат, защото всеки работещ знае каъв му е интереса. Ако държавата реши да иска непосилни данъци от мен, да ме прави на балък, то тя ще получи още един безработен в мое лице. Абсурдно е да имаш фирма, да ти се къса д..то от работа, без почивен ден и по сумати часове ангажименти и накрая да те доят за да изхранват раздутата бюрокрация и ленивците на път и под път. За начинът ми на работа изборът е лично мой, но за другата част категорично отказвам да поемам какъвто и да е ангажимент.
 5. Аззз ще ти кажа какво стана .. Строят се хотели по морето и заведения .. Парите ни потъват в неизвесното без да разберем даже .. Толкова бързо , че по морето не остана едно дърво , а всичко е бетон .. Бюрократичната система в нашата мила родина си е...о м.....та . Аз се учудвам как след като извади толкова пари за лекарите искат само с 2 % да ги дигнат . Ееее всеки който е на власт си намира от каде да вземе . Те са готови да пренапишат целия кодекс само и само да .. Даааа

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Пичове, к’во стана с осигуровките?

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414