Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Оставката ми е в джоба!

Е-мейл Печат ПДФ

Брей, в един и същ ден чух от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов, че носят оставките си в джоба. Точно тези дни въобще не ми е до политика, но думите на управниците ме накараха да се сепна.

Единствената причина е, че през последните кризисни месеци и на мен са ми минавали през ума подобни мисли. Сегашните дни били толкова трудни, че могат да се сравнят само с годините след войната, добавя още премиера. Пак брей, взел съм да мисля, като Бойко Борисов. Може би съм вече Йокодзуна т.е. полубог.

Времената наистина са изключително трудни. Кризата се проточи, а първият срок за раздвижване, поставен от финансовия министър Симеон Дянков, бе достигнат без да се случи нищо особено. Всъщност случи се, но не това което очаквахме. Вместо сигнали за подобряване стигнахме до протести, а вместо облекчения за бизнеса държавата реши малко да не плаща и за десерт обмисля вдигане на осигурителната тежест.

В такава обстановка точно тези дни много мениджъри си мислят, че е най-добре да обявят, че носят оставките си в джоба. Разбираемо. Всички резерви са изчерпани, благоприятните прогнози липсват, а датата за заплати идва все по-бързо.

Оставката ми е в джоба!

В този израз има две неща. Лелеяно лично успокоение от силно пресиращата ситуация на която си издържал през последните месеци, но вече не виждаш смисъл да го правиш. Това личностно успокоение минава или през собственото ти решение, че можеш да продължиш да живееш и с по-малко пари – само и само да се отървеш от непосилната отговорност. Или през преценката, че си имаш достатъчно богатство, за да се оттеглиш на самотен остров, а не всеки ден да се опитваш да спасяваш неблагодарните хора.

Всъщност винаги има и лека сръдня, че подчинените не те разбират и е най-добре да ги накараш да го направят, като просто ги освободиш от присъствие.

Пък да ги видим тогава как ще се оправят?

Днес много хора, носещи отговорност, се чудят дали не е време да обявят, че оставката им е в джоба, защото както казва премиера: „всичко си има граници“.

Ще се въздържа да коментирам последвалите решения на Бойко Борисов. Все пак аз съм само Йокодзуна. Нямам кураж да давам съвети и на другите в тази ситуация. Изборът е личен.

При мен нещата отиват към поредната ми лична, малка жертва, за да продължа да правя това, което умея с хората, които го умеят. Оставката не е решение, а на управляващите да подскажа, че след този въпрос идва онзи свързан с преценката колко да е малка, малката жертва.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

1 коментара

 1. Да вземат да си подата оставката и да идват следващите.Не виждам смисъл да ги чакаме. Да дадем шанс на следващата държавна тиквена глава!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Оставката ми е в джоба!

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414