Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Гербери за импийчмънта на Гоце

Е-мейл Печат ПДФ

Послушаха ме, шеговито си казах, след като видях заглавията във вчерашния печат. От първите страници на националната преса грееха сензациите „Бойко даде зелена улица за импийчмънт” или „ГЕРБ стартира процедура за отстраняване на Първанов”.

Във вторник аз поисках оставката на чичо Гошо, а в сряда това направиха и герберите. „Няма ход назад, некоректността трябва да се наказва”, коментира за ”24 часа” шеф в партията. Управляващите си намериха извинение за атака след като президентът направи публично достояние стенограмата с конското, което изнесе на вицепремиера Симеон Дянков (изслушай тук).

Дали постъпката на Първанов нарушава правата на Дянков? Това е прекалено заплетен и сложен юридически казус, който не е толкова важен. Основната идея е, че президентът вдигна цялата държава на главата си за едното нищо.

И все пак – законът не следи за адекватното мислене и достойното поведение на политиците. Така че, щем-не щем, в близките дни ще дебатираме проблема с нарушаването на личните права. Иначе е комично, че тъкмо правителството, което прие закона за следене на нашата интернет и телефонна кореспонденция, се жалва от запис без изричното разрешение на присъстващия*.

Нека да видим как стоят нещата на политическата карта на България след скандала Първанов – Дянков:
СДС и ДСБ заявиха готовност за подкрепа на процедурата по импийчмънт. АТАКА определят Първанов за недостоен да управлява България, но остават на юристите да оценят адекватността на процедурата по отстраняване. Яне Янев споделя почти същото мнение, но рекламно добавя, че без РЗС импийчмънт не може да има.

От друга страна ДПС гръмко обявиха, че липсва каквото и да е законово основание за повдигането на подобно обвинение. Какво да кажат! Знаем, че Движението за права и свободи стои зад гърба на агент Гоце.

Сигурно е едно – дните на Първанов са преброени. Ще разберем съвсем скоро дали чичо Гошо ще стане първият български последовател на Бил Клинтън. Помните, че заради американския президент научихме сложната думичка „импийчмънт” преди 11 години.

Настоящата герберска атака показва, че държавният глава е взет намушка и всяка негова грешка ще бъде използвана за отстраняването му. Тази теория може да осмисли пасивното поведение на президента в последните месеци. Всеки път, когато реши да се прави на ловец – просто стреля по общественото мнение. Ако е кротък и внимателен – може и да допъпли до 2012 г., когато сам трябва да напусне поста. Стискайте палци теориите за края на света да се окажат погрешни. Инак Първанов може да се окаже последният президент в историята на България. Сякаш след Апокалипсиса на някой ще му пука!

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов
 


 

* Миналата седмица най-висшата инстанция на германския съд определи за противоконституционно следенето на гражданите в глобалната мрежа и нареди всички събрани данни да бъдат изтрити. 

 

1 коментара

  1. Дайте да ги отстраняваме всички! Да не се разсърдят другите!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Гербери за импийчмънта на Гоце

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414