Фортисимо

Глобалното село

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...

 

Пуснаха терариум за кактуси

Ще обърнем внимание на няколко ръчно изработени терариуми, в които обаче не се гл...


Такса „мощност“ за тока?!

Е-мейл Печат ПДФ

Гледам и не вярвам на ушите си, както казва видният български професор Юлиян Вучков. Такса „мощност“ за тока, що ли за животно ще да е това? По-хубаво накъде ще става?

Всичко в държавата е наред, бизнесът е в разцвета си, хората са радостни и щастливи, че само това им трябваше...

Поредният пладнешки обир. Поредното посегателство над и без друго плиткия джоб на българина...

Според изказването по телевизията на „уважаемия“ представител от ЕВН, чието име дори не съм си правила труда да запомня, имало жилища и вили, в които не живеят хора, а дружеството ги „снабдявало“ с ток. Е, та, такава глупост никъде я няма! Всеки ден ни правят на глупаци и ни се подиграват в лицата. Инкасаторите, видиш ли, ходели да отчитат електромерите на по-горе споменатите.

А случайно на тези инкасатори за какво им плащат заплати? За да си седят вкъщи и да си поклащат доволно краката? Нали, уж, това им е работата? А това, че останалите абонати били ощетени понеже тази така наречена „такса“ се взимала от активните клиенти и не било „честно“ и „лоялно“ спрямо тях – е поредният фарс за замазване на очите на горкия наивен българин.

Щом тези пари се взимат от хората, независимо дали са активни или пасивни потребители, защо искат да въведат такса? И какво следва от там насетне – не стига, че сега плащаме такава, а след въвеждането й ще я плащаме два пъти, или аз нещо не мога да смятам? А онези, пасивните потребители, до чиито вили и жилища „неуморното“ дружество си правело труда да доставя ток, те какво да вземат да си отрежат жиците или да си изкъртят таблата, за да не плащат за ток, който на всичкото отгоре не ползват?

Пък и доколкото аз имам познания в тази област, всеки гражданин на тази държава има право на електрификация. Едно време и на съветска власт, но днес слава на бога само на ток.

Но нека не измъчваме „горкото“ дружество да „доставя“ ток напразно, пък и да не се налага на инкасаторите да се разхождат на вятъра, защото случайно могат да стопят някой от безценните си килограми...

Предлагам от утре и ВиК да въведат такава „такса“, защото въпросните пасивни потребители ощетяват и тях. А може да се въведе такава „такса“ и във всеки един магазин. Такса гледане (все пак хората са си направили труда да заредят магазина), а ако решите да купувате освен таксата плащате цената на стоката + 300% надценка. Решението е само едно – нека пасивните потребители да плащат ток, който не ползват!

Естествено, че другите две дружества – ЕОН и ЧЕЗ побързаха да подкрепят ЕВН, защото явно смятат българина за малоумен. За потребител, на който можеш да говориш възможно най-елементарните и абсурдно звучащи „доводи“, за да докопаш ония 1.80 лева. Но нали така сме си свикнали – да мълчим. Отмина времето на турското робство, дойде време на родното.

Търпим разни родни душмани, които ни налагат някакви абсурдни данъци и такси, за да могат да си правят т. нар. „гуша“ за наша сметка. На чужд гръб и сто тояги са малко...

За fortisimo.eu сподели читателката ни Ваня Тенева

 

5 коментара

  1. А такса въздух не щат ли да плащаме? Да ме прощават, но и зплатките ако вдигнат няма да е лошо. Да направят минималната 1000 лв ще имам плащам! Храта умират от глад и студ! Станишевите крадяха, но поне на 17 число всички майки си получаваха детските надбавки. Те тия на един дъх я качват стълбицата на Смирненски!
  2. Ха-ха, в скоро време и това може да стане ;)
  3. Плащайте ДРУГАРИ щото всички забогатяха.А пък тоя чичко дето го предлага това не успял.Къде ли е спал?Дайте да го оправим и него.Плащайте ДРУГАРИ!!!!!
  4. Плащайте ДРУГАРИ щото всички забогатяха.Само тоя чичко дето го предлага това не успял.Къде ли е спал?Плащайте ДРУТАРИ да го оправим и него че то срамота.Всички богати пък той горкият не.......
  5. http://www.prostaci.com/#postHash=f023559c6d59c04e3804209f573dbff9

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Такса „мощност“ за тока?!

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414