Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Хапвай с нас в „Замъка”!

Е-мейл Печат ПДФ

Кулинарната рубрика на fortisimo.eu е една от най-четените секции в нашето електронно списание. През изминалата половин година рецептите предложени от нашия екип събраха голяма група приятели, които са истински ценители на добрата храна.

Това ни направи леко претенциозни и значително по-взискателни към традиционните менюта в българските ресторанти. Решихме, че е добре да поощряваме всеки опит на ресторантьорите да експериментират и изненадват клиентите си с по-засукани неща.

Тръгнахме леко резервирани в тази посока, защото знаем, че кризата едва ли е най-подходящото време за този бранш да се отклони от вече изявените потребителски търсения. Знаете традицията – пилешка супа, пилешка или свинска пържола и малко картофки. Разбрахме, че сме сгрешили още на първата спирка от нашата кулинарна експедиция – ресторантът на хотел „Замъка”.

Собствениците Марияна и Васил Василеви с удоволствие демонстрираха качествата на новото си меню, а ние с изненада открихме, че кулинарните изкушения далеч не са запазени само за рубриката ни – „Хапвай с нас”.

Сключихме примирие с готвачите на „Замъка” и поръчахме „Сръбски кебапчета”. По-старите фенове на вечерята извън дома помнят онези малки кебапчета, които са подходящо предястие или мезе за допълнителната бутилка бяло или червено вино. Е, пак се появиха, но този път каймата е различна и силно се отклонява от традиционния вкус на големите кебапчета. Сръбските кебапчета на „Замъка” са вдъхновени от скарата на майстор Миро, с което този ресторант продължава партньорството си с известни кулинари. Спомнихме си, че преди години в там вечеряхме и с Иван Звездев, но да се върнем на масата.

Новото меню на „Замъка” впечатлява и с различно приготвени картофки. Не ни казаха как стават точно, но ние усетихме лека обработка с пюре и не чак толкова леко минаване през галета. Според част от екипа картофките напомнят по нещо на Средиземноморската култура.

Ако наистина искате да се нахраните и сериозно си падате по месото е задължително да си поръчате „Черга”. Не един, а два успоредни шиша събират в неравни хоризонтални линии пилешко и свинско месо, ребърца и бекон прекрасно гарнирани за цвят и вкус със зеленчуци.

Наистина не ви препоръчваме изброеното дотук за една вечер! Дори и най-претенциозните ще могат да извършат любимия си ритуал – „голямото пръц”, като пробват „Магре” (патешки гърдички с подложка от запечен лук) или истинския „Гъши дроб”.

Любопитни новини от ресторанта на хотел „Замъка” в Шумен, а това е само първата спирка от голямата кулинарна експедиция на fortisimo.eu, целяща да стимулира експериментите в менюто на българските ресторанти. На тръгване семейство Василеви споделиха, че можем да наминем скоро. Този ресторант възнамерява да предлага по нещо ново всеки месец.

Да не пропуснем да споменем за любителите на добрата храна от другите градове, че освен модерна хотелска част „Замъка” има и напълно обновена и оборудвана конферентна зала с 40 места. Така, че можете да си свършите работата и след това да хапнете с нас в ресторанта на хотел „Замъка”.

Екип на fortisimo.eu

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Хапвай с нас в „Замъка”!

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414