Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Интернетът в Шумен минава на светлинна скорост!

Е-мейл Печат ПДФ

През последните дни екипът на fortisimo.eu забеляза засилена активност на монтажните групи на „КейбълТЕЛ”. Това ни провокира да разговаряме с мениджъра на компанията за Шумен – Христо Йорданов. Така улучихме новината. Интернетът в града започва да преминава към светлинна скорост от момента на публикуването на това интервю.

Иван Капралов: В началото на годината познатата марка КейбълТЕЛ се промени на КейбълТЕЛ & Евроком. Какво наложи това?

Христо Йорданов: На 29 октомври 2009 г., един от водещите частни инвестиционни фондове в Европа – И Кю Ти Ви – закупи КейбълТЕЛ и Евроком Кейбъл Мениджмънт България, като оцени позициите им на национални лидери на пазара на кабелната телевизия и интернет. В резултат от инвестицията на И Кю Ти Ви, се създаде обединената компания КейбълТЕЛ & Евроком, чиято цел е да стане неоспорим пазарен и технологичен лидер, предлагащ новаторски услуги и качествено обслужване. В момента компанията предлага своите услуги в над 70 града в България.

Иван Капралов: Какво конкретно могат да очакват от това клиентите на КейбълТЕЛ & Евроком в Шумен?

Христо Йорданов: В момента текат много активни процеси в компанията. На първо място ще отбележа активната работа по техническото усъвършенстване на мрежата в града. За да подкрепя тези свои думи ще спомена, че текущите инвестиции само за Шумен, до момента са за повече от 800 000 лв. Когато през март приключи процесът по техническото обновяване на мрежата, Шумен ще е първият град в България, в който ще се работи с високотехнологичния стандарт за управление на достъпа до Интернет – DOCSIS 3.0 Това ще позволи на крайните ни клиенти да ползват разнообразие от пакети с различни скорости на Интернет, като ще се достигат нива до 200 Mb/s. На повечето от нашите съграждани стандартът DOCSIS 3.0 е непознат, но казано с две думи – това е нещо невиждано досега за битови абонати. Възможностите са неимоверно по-добри от всичко което е „на пазара” в момента и лично аз съм убеден, че в близките години това няма да може да бъде постигнато от другите оператори. Тук не става въпрос за така наречената „скорост във вътрешна мрежа”, а за реални възможности за ъплоуд и данлоуд . С гордост можем да отбележим, че КейбълТЕЛ & Евроком е сред пионерите в Европа. DOCSIS 3.0 е широко използван в САЩ, но малко познат в Европа. С проекта в Шумен, КейбълТЕЛ & Евроком се нарежда сред първите оператори в Европа, които въвеждат тази технология.

Иван Капралов: Ще има ли новости и по отношение на предлаганата от вас кабелна телевизия за града?

Христо Йорданов: Разбира се, че ще има. Доволен съм от възможността да уведомя нашите клиенти, че вече могат да се възползват от предимствата на Цифровата Телевизия от КейбълТЕЛ & Евроком без промяна на месечната им такса, като за нея ще получат и безплатно оборудване, и инсталацията му. С Цифровата Телевизия от КейбълТЕЛ & Евроком получавате и електронен програмен справочник, който ви осведомява за програмата на отделните канали, и възможност за родителски контрол, както и достъп за промоционален период от 90 дни до още 100 цифрови канала (общо 160).
За удобство на нашите клиенти ще кажа, че те ще бъдат посетени от наш представител, който ще им съдейства по всички въпроси, свързани с избора и активиране на продуктите. От него ще получат незабавна, професионална инсталация и първоначална настройка на услугите. След това на клиента му остава само да се наслади на кристалната картина и звук и изключителното програмно разнообразие на Цифровата Телевизия на КейбълТЕЛ & Евроком!

Иван Капралов: Всеки ли може да се възползва от новата ви оферта в Шумен?

Христо Йорданов: Към момента за повечето от услугите ни можете да се възползвате навсякъде в града, като най-общо казано живущите на север от така наречения крайречен булевард (квартал „Боян Българанов”, улиците „Марица”, „Оборище”, квартал „Гривица”) и кв. Дивдядово, ще са малко по-назад във времето, но във всички случаи до края на месец април, ще бъдем готови и при тях. Информация за конкретните срокове за вашия квартал можете да намерите на телефона за контакти: 0700 43 700 или в който и да е от офисите на „Кейбълтел” ЕАД в Шумен. Още от сега ще можете да заявите желание за включване.

Иван Капралов: Има ли възможност първо да пробвам новата услуга и после да се включа? Защото може и да нямам нужда от промяна в картината.

Христо Йорданов: За новите абонати на услугата Цифрова телевизия, КейбълТел & Евроком предоставя безплатен цифров приемник за период от 90 дни, в рамките на които можете да се убедите в предимствата на цифровата платформа. Интернет услугата се предлага с гаранция за качество. Ако през първите 30 дни от инсталацията то не отговаря на обявените стандарти, ние ще ви върнем парите.

Иван Капралов: В момента ако съм ваш клиент и ползвам интернет, ще получа ли автоматично новите скорости?

Христо Йорданов: Преминаването към новите скорости не става автоматично, а след преподписване на нов договор. КейбълТел & Евроком ви дава възможност да използвате различни начини, за да активирате новите услуги. Можете да посетите клиентските ни офиси или да направите заявка на телефон: 0700 43 700. Можете да сключите договор и с нашите търговски агенти, които ще ви посетят на адрес. Не на последно място разбира се, че можете да го направите и онлайн.

За fortisimo.eu с Христо Йорданов разговаря Иван Капралов

 

3 коментара

  1. А за околностите на Шумен нещо да се 4ува ?
  2. Открийте разликите? "КейбълТел" внедрява първо в Русе стандарта DOCSIS 3.0 15 Януари 2010 10:28:30 - Г-н Калчев, от началото на годината добре познатата марка "КейбълТел" за русенци се промени на "КейбълТел & Евроком". Какво наложи това? - На 29 октомври 2009 г. един от водещите частни инвестиционни фондове в Европа - "И Кю Ти Ви" закупи "КейбълТел" и "Евроком Кейбъл Мениджмънт България", национални лидери на пазара на кабелна телевизия и интернет. В резултат на инвестицията се създаде обединената компания "КейбълТел & Евроком", чиято цел е да стане неоспорим пазарен и технологичен лидер, предлагащ новаторски услуги и качествено обслужване. В момента компанията предлага своите услуги в над 70 града в България. - Какво да очакват клиентите на "КейбълТел & Евроком" конкретно в Русе след тези промени? Продължението е в този линк http://www.ruseinfo.net/news_70668.html Селски тарикати лъжете в статийте ,сигурно и Нет-а ще Ви е същия. Нормално е все пак говорим за фирма която има в името си ТЕЛ.
  3. има разлика. едното е за Шумен, другото за Русе ;)

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Интернетът в Шумен минава на светлинна скорост!

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414