ФортисимоВлиянието на родителите – само четвърт

Е-мейл Печат ПДФ

Едно дете се влияе до 25% от средата, в която расте. Толкова е и влиянието на приятелите и училището. В развитието на личността нови 25% идват от гените и предопределените от родителите наклонности.

Следващите 25% са от неговата автентичност, неговата карма, с която е дошло на този свят и от натрупания личен опит. Така че влиянието, което родителите оказват върху децата си, е само четвърт! Само една четвърт!

По подобен начин общността влияе на изграждането на децата ни. Възрастните около тях им помагат да се придвижат напред по пътя. Автентичността на детето, неговото лично „Аз” е вътрешният му свят.

Образецът ми за майка на две прекрасни дъщери Крис вчера даде такова определение: „Когато бебето ти е още бебе, то е вибрираща топка от енергия. Свети, подскача, иска ти се само да го притискаш до себе си, да го гушкаш, да черпиш от този извор. То не може да нарани никого и никой не може да го нарани. Когато пораства и вече няма физическата нужда да си до него започва да изисква ти да си източника”. Изисква другите 25% – среда, в която да расте, роднините и приятелите в тази среда. Тогава си неговото обкръжение.

Една четвърт „Аз”, една четвърт влияние на родителите – толкова можеш да дадеш. Другата половина виждаш докато то расте. Постепенно губиш възможността да влияеш, безсилен си да промениш нещата и често ти се иска да можеш да го прегърнеш както преди. Не можеш да нараниш бебе и то не може да го стори. Но порасналите деца могат да бъдат наранени, а и те могат да те наранят.

Имаш само една четвърт от развитието върху която влияеш и трябва да я ползваш умно и пълноценно.

За fortisimo.eu – Деси Кръстева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Мама + Тате = Аз

  Популярно от Мама + Тате = Аз

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Мама + Тате = Аз

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Влиянието на родителите – само четвърт

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414