ФортисимоНа кого са парите в Швейцария?

Е-мейл Печат ПДФ

След като данъчните обявиха, че искат да проверят кои български милионери съхраняват парите си в Швейцарски банки – темата за „икономическите досиета на прехода” (според тезата на президента Георги Първанов) избухна с нова сила. Това от години е и любима тема на българските „жълти” печатни издания.

В последния си брой „Уикенд” твърди, че е готов да разкрие тайната и излиза с челен материал – „Тайните милионери със сметки в Швейцария”. „Людмил Стойков, Брендо, бившият шеф на СДС Пламен Юруков и вдовицата на Доктора са сред хората с влогове в страната на шоколада”, пише таблоидът на първа страница. Изданието прави уговорката, че информацията не е официално потвърдена от НАП, но източникът на „Уикенд” бил достатъчно надежден.

Една от вечно спряганите тези за бързото забогатяване на някои нашенци е контрабандата. Онази митична машина управлявана някога от тоталитарната държава, която преминала в частни ръце – в годините на демокрацията.

За един от „архитектите” на този преход пък винаги е бил сочен ген. Любен Гоцев, който също намира подобаващо място по страниците на „жълтите” издания през тази седмица. „Любен Гоцев показа жена си и дъщеря си” пише „Галерия” в репортаж от осемдесетгодишния юбилей, който отпразнува генерала. Празненството доказва, че човекът се ползва с уважението на огромна част от българския елит. Президентът Първанов и премиерът Борисов също били поканени, но пропуснали партито – донася още „Галерия”.

Бившата говорителка на ДАНС пък – Зоя Димитрова успешно рекламира книгата си „Любен Гоцев – Човекът в сянка” покрай събитието. „Галерия” препечатва откъс от четивото, разказващ за среща между Бойко Борисов и Алексей Петров през 2005 г. в градинката пред вътрешното министерство. „Трябва да се махам” споделил тогавашния главен секретар на МВР Борисов пред Петров и допълнил, че излизайки от системата трябвало да емигрира или да започне да се занимава с политика в противен случай щели да го убият. Бей, този Гоцев бе? „Кръстник?” пита се „Уикенд” по повод рождения ден на генерала, а той отговаря : „Ха-ха-ха!” На нас много ни се харесаха и думите на юбиляра към неговите гости: „Благодаря ви, че сте тук и поддържате мита за мен!”

Относно контрабандата от миналото и живота й в съвременните демократични години, „Галерия” публикува и уж таен документ на НСС, който разкривал: „Костов засечен в контрабанда със Самоковеца”. Освен това в далаверата участвал и Ники Пилето.

Докато повечето жълти са отскочили до родното село на Алексей Петров, за да ни снабдят с още тайни от живота на доскорошния секретен служител на българските служби, „ШОУ” публикува интервю с Волен Сидеров. Атакистът продължава да дава доказателства за връзките между Яне Янев и неговата РЗС и Алексей Петров. „Биячите на Алексей Петров сега работят за Яне Янев” казва от първата страница на изданието Сидеров.

Иначе от света на шоуто в „ШОУ” ще научите, че Слави не е на екран ‘щото е болен и че фолк певицата Габриела получавала по 5 оргазма наведнъж. „Галерия” ни информира, че се готви пенсионирането на Преслава, а „Уикенд” пуска признанието на вдовицата на Слабаков, че е била интимна с Калоянчев.

Шарен свят, който винаги е съставен от полуистини подредени по особен начин. Следете клюките, но внимавайте да не минете границата и да решите, че това всъщност е живият живот. 

За fortisimo.eu – 08.03.2010 – 14.03.2010 г.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Глухарче

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Глухарче

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Глухарче Глухарче На кого са парите в Швейцария?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414