ФортисимоСексът е Секс, ако е с чувство!

Е-мейл Печат ПДФ

Вече на никой не му пука за любовта! За онази любов – истинската, искрената. Всеки гледа да си направи кефа и въобще не му е до чувства... Живеем във велики времена на развитие и прогрес, на технологии и проучвания. А какво става с нас самите?

Вече нямаме реални приятели. Заменихме ги с тези в Интернет. Излезем ли навън, крием истинската си същност зад студени маски. Вечно сърдити. И вечно някой ни е виновен за нашите грешки и за неосъществените ни мечти.
Децата бързат да пораснат. Измислят смъртоносни алкохолни коктейли и още на 15 вече трупат сериозно количество сексуални контакти. Не вярват в нищо. Освен в поп-фолка... Абсолютна деградация.

Къде останаха онези наивни мечти и желания за любов и нежност? Не ни вълнуват страстите на сърцето. Всичко се върти около това колко пари имаш и колко гаджета си изчукал. Това ли е най-важното? Кога спряхме да вярваме в себе си, в силата на чувствата си, кога успяхме коренно да ги изтръгнем от съзнанието си?

Продаваме телата си... А за какво? Какъв е смисълът да бъде живян животът, ако в него не отделим място за най-красивото и възвишено чувство, на което сме способни – любовта? И не онази егоистичната, себичната, която се вкопчва в своя обект, която желае всичко, а не дава нищо. Това не е любов.
Говоря за онази истинската, божествената любов, която се крие в нас, която търси начин да се изяви. Онази, която стъпкахме в прахта и не й позволяваме да се изяви.Тази истинска любов, която не търси отплата, тя не е користна, няма цел, радва се от радостта на любимия. Повярвайте ми приятели – сексът, съчетан с любов, доставя най-голямата радост. Е да, случва се по-рядко, но затова пък е по-сладко. Сексът изживян заради самия секс – той какво ви носи? Животинско удоволствие, задоволяване на първичния нагон.
От кога безразборното правене на секс стана гордост и повод за възхищение? Нали живеем във време на развитие и усъвършенстване? Как стана така, че усъвършенстваме колите, къщите, компютрите си, а занемарихме душевността си.

Моделираме живота си по начин, който ни харесва (или само се заблуждаваме, че ни харесва), а забравихме да развиваме себе си и отношенията ни с другите. Забравихме същността си, забравихме, че сме хора. Чувствата са тези, които ни отличават от животните. Но ако се огледаме ще забележим, че дори животните крият в себе си повече нежност и отдаденост от нас – хората.

Дори не можем да се сравняваме с животните. Вече сме просто роботи. Извършваме зададени операции в работата и в отношенията си с другите. Сексът е проста поредица от възвратно постъпателни движения, а качествата му се измерват с продължителността на батериите от „ТоШиба”.

Само аз ли още мисля, че правенето на секс дава наслада, а правенето на любов дава смисъл. Само аз ли още мисля, че не е важно колко пъти си правил секс, а дали поне веднъж си имал щастието да правиш любов.

За fortisimo.eu – Ваня Тенева

 

2 коментара

 1. Браво, чудесна статия. Напълно съм съгласна. Ние хората забравихме същността си, забравихме, че не сме просто една материя, а сме много повече. Захвърлихме почти всичко хубаво, което притежаваме, вместо да еволюираме не само в технологична гледна точка, а и в духовна, ние потъпкваме всичко, което носим в себе си, вътре в нас. А любовта е едно от тези неща, една от причините за които си струва да живеем и заради която трябва да бъдем преди всичко останало, просто - хора.
 2. Страхувам се, че съм съгласен. Страхувам се, че е страшно. Но се радвам, че не си го мисля сам - добре обработената материя въобще не е равна на добре развит дух, а отвсякъде сякаш именно това се рекламира, търси и цени. Сексът сам по себе си е жалка сянка на правенето на любов - да обичаш, да желаеш и да станеш едно с другия, защото и той/тя има подобни чувства към теб. Да знаеш, че с приключването на секса просто се приключили едно изречение от главите на съвместното съжителство.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Сексът и градът

Популярно от Сексът и градът

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още в Сексът, градът и още нещо

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Сексът е Секс, ако е с чувство!

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414