Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Доброволна любов

Е-мейл Печат ПДФ

Да си родител не е лесна работа. Но отговорността е още по-голяма, когато решиш да станеш приемен родител. През последните години се наблюдава по-голяма съпричастност на българското общество към децата в риск.

Въпреки това, все още малко се знае за приемната грижа. Това ми стана ясно от въпросите и мненията на слушателите от ефира на „Форте” радио.

Приемната грижа е насочена към деца, вписани в регистъра за осиновяване. Тя е насочена и към децата, които търпят болка и насилие в собствените си семейства. От справка изнесена пред парламентарната комисия по образование и въпросите на младежта само за миналата година има повече от 1 400 сигнала за насилие на деца вкъщи. Затова според социалните работници е най-добре в тези случаи да предприемем трудната стъпка и да изведем децата от дома на техните родители.

Друг случай, в който е препоръчителна приемна грижа, са изоставените бебета. Случаите и в този показател се увеличават според данните за България. В приемното семейство се компенсират основните емоционални дефицити на децата. Към всяко дете се подхожда индивидуално. В много от случаите приемната грижа е естествено стъпало към осиновяване. Няма строга рамка за кандидатите за приемни родители, условията не са много, възрастова граница няма.

Когато говорим за най-малките, традиционният скептицизъм на българина по-лесно се преодолява. Само в Шумен вече има 20 приемни родители, които са поели грижата за 23 деца. А има и три осиновени деца. Хората са все по-отворени, констатират социалните работници и канят интересуващите се на специално организирани информационни срещи, които се провеждат в Областния център по приемна грижа в Шумен . На срещите ще бъде представен и филма „Доброволна любов”.

Мисля, че името на филма е много подходящо, защото става дума точно за доброволна любов, която може да направи чудеса за развитието на едно дете.

За fortisimo.eu – Мина Денева (снимка: semeistvo.bg)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Доброволна любов

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414