Фортисимо



Първата градска лига на аматьорския футбол

Е-мейл Печат ПДФ

Първата градска лига на аматьорския футбол в България ще се проведе през март и април. Това стана ясно преди броени часове след проведената конференция на отборите, записали се за участие в ГАЛФ (Градска аматьорска лига по футбол).

С нелеката организация на първенството се зае екипът на електронното списание fortisimo.eu с медийната подкрепа на „Форте“ радио – Шумен.

В продължение на три месеца различни отбори, събрани на квартален, професионален или приятелски принцип, подаваха своите заявки за участие в лигата. В събота техните капитани се срещнаха за първи път в офиса на „Форте“ радио и приеха основните правила на предстоящото първенство.

„Видях ентусиазирани и мотивирани любители на футбола, които имат съзнанието, че участват в нещо хубаво и от тяхното поведение зависи дали ГАЛФ ще се превърне в първата ежегодна градска лига на аматьорския футбол“. Това заяви след конференцията управителят на „Форте“ ЕООД Иван Капралов.

Участниците във форума се договориха първенството да се провежда по схемата „всеки срещу всеки“, за да се даде възможност на отборите да изиграят по равен брой мачове. Срещите ще са от две полувремена, като всяко едно от тях ще е с продължителност от 20 минути.

Отборите ще се състоят от по шест човека и ще имат право на три смени, които ще се извършват на хокеен принцип. Срещите от първенството ще са всяка събота и неделя и ще се предават пряко по „Форте“ радио. Едно от най-тежките решения бе свързано с отстояването на аматьорския характер на лигата, като след гласуване капитаните на отборите забраниха сред играчите да се включват състезатели, които са картотекирани в професионалните А, Б и В групи. Това наложи отпадането от състезанието на единия от записалите се отбори.

„Това беше и първото тежко решение за събранието на капитаните от ГАЛФ, което показва, че в аматьорски футбол има стремеж за ясни правила и тяхното спазване. Все пак благодаря на момчетата от отпадналия отбор и се надявам да не са се засегнали от решението на колегите си“, коментира Капралов.

Конференцията реши, че на 20 март ще стартира официално първенството на ГАЛФ. На втората си организационна конференция на 6 март, 14-те отбора от лигата ще изтеглят жребия и ще одобрят програмата за мачовете. Така Шумен ще стане първият град в страната, съумял да организира градски аматьорски шампионат.

„Нямаме търпение да ви покажем колко емоция и настроение има около кварталните мачлета. Организирани по този начин те придобиват и съвсем различен, градски смисъл. Любовта към футбола и най-добрите страни на масовия спорт могат дори да запълнят дразнещата липса на правила, справедливост и човешка солидарност“, сподели още Иван Капралов.

Екипът на fortisimo.eu също се подготвя за отразяването на първия градски шампионат по аматьорски футбол – ГАЛФ.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Още от Това е лично

    You are here: Home ГАЛФ ГАЛФ Първата градска лига на аматьорския футбол

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414