Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Как гори един уеб сайт?

Е-мейл Печат ПДФ

Два дни най-големият български портал – Dir.bg не работи. И затова не е виновна Световната икономическа криза. Проблемът е стар, известен и горещ по български. Нулите и единиците на компанията се стопиха при пожар в централата на БТК.

Заради липсата на адекватна система за защита от пламъци, огнеборците са гасили сървърите с вода. Щетите, естествено, са огромни, но най-тежки са за най-големите играчи на Интернет пазара.

„Подобно нещо не се е случвало в нито една страна в света – да изгори дейта центъра на най-голямата телекомуникационна компания”, твърдят от БГНЕС и сигурно са прави. „Вече втори ден се опитваме да възстановим нещата”, казват представители на Dir.bg и допълват „Тези, които нямат бекъп едва ли ще могат да си вдигнат мощностите”.

 

Седмият по популярност сайт в България имал архив, но възстановяването му не е чак толкова лесна задача. И въпреки обещанието, че Dir.bg ще се завърне за броени часове, сайтът си остана недостъпен за два дни.

Никой не може да промени случилото се, няма смисъл от раздаването на морал. По-важно е да си извадим поука от националния инцидент и да защитим домовете си.

Така както се запалиха сървърите на БТК – може да пламне и вашия компютър. Затова не е зле да се замислите как бихте изгасили един евентуален пожар. Другата стъпка, която е задължително да направите се нарича бекъп или архивиране. Всеки един носител на дигитална информация е уязвим по своему. Така че на колкото повече места копирате най-важните си документи – толкова по-защитен ще бъде трудът ви.

 

Отбележете си един ден от месеца, в който да записвате на дискове оперативните си файлове. Ако пък използвате по-голямо количество данни, обърнете се към специалист, който да ви предложи варианти за паралелен бекъп.

Точно такъв архив ще спаси Dir.bg. Все някога!

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

ПС: Според класацията на сайта за виртуален рейтинг alexa.com най-посещаваните сайтове в България са: google.bg, facebook.com, google.com, vbox7.com, abv.bg, youtube.com, zamunda.net, dir.bg, wikipedia.org и yahoo.com.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Как гори един уеб сайт?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414