Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Поскъпнаха цигарите! Ами сега?

Е-мейл Печат ПДФ

Вчера разбрах кое е по-лошото от това да ти вдигнат акциза на цигарите и да въведат пълна забрана за пушене на обществени места. По-лошото е да ти смъкнат забраната и същевременно да вдигнат акциза, здравната осигуровка, парното, тока, газта и лихвите по кредита.

Участвах активно във всички обществени дебати, свързани с държавната политика по отношение на тютюнопушенето. Учех се на толерантност пред непушачите, гневих се на тяхната нетолерантност. Тъкмо свикнах с мисълта, че след юни пак ще пуша на определеното за целта място в офиса, а стана ясно, че ще има отсрочка. Живях активно в темата и постоянно твърдях, че каквото и да стане няма как да откажа цигарите по икономически причини.

Преди три дни моето „Виктори“ изчезна от павилионите и се завърна с нова цена!

Ами сега?

Добреее, убедихте ме! При 4,60 лв. за кутия и новите цени на тока, газа или парното и лихвите по кредита предлагам да се върнем на масата за преговори.

Нека да се откажем от здравословния начин на живот, като политика. Отложихме забраната - да намалим и акциза. Така ще има логика. Ще знаем че е важна макрорамката, а хората да си пушат докато рак ги хване. Щото сега хем крепя макрорамката, хем нямам пари да ме хване рак.

Ами сега?

Готов съм и на отстъпки. Въвеждате тоталната забрана за пушене на обществени места, но смъквате акциза. Хората по-лесно приемат сметките за тока, газта, парното и лихвите по кредитите с една цигара. Пък била и тя в храстите пред офиса.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

3 коментара

 1. Как не ги е срам да вдигнат насъщния!!!!!!!!!!!!!
 2. В студентско общежитие седят двама гладни студенти и пушат цигари, за да притъпят чувството на глад. Единият започва да души с нос: - Ммммм, колко вкусно замириса... Мисля, че на шишчета! - Тъпак, я махни тая муха от цигарата...
 3. какви са тези хора бе ..нямаха ли наяждане да даваме по 5 лева за кутия цигари... утре отивам и си купувам една електронна цигара ... що не вдигнат акциза и на въздуха... добре няма да се пуши на общественно място , но да се крадът хората по този долен и грозен начин ....

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Поскъпнаха цигарите! Ами сега?

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414