Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Без викове и псувни в България не ставало

Е-мейл Печат ПДФ

Няма по-информирани хора от барманите. Така разправят по филмите. Сигурно са прави, но за мен най-информирани са фризьорите. Или поне моят!

Винаги ми е страшно интересно да посещавам, човека който десетилетие се грижи за косата ми. Сядам на стола и започваме да обсъждаме кризата, политиците, нощните заведения. Днес подхванахме темата с телекомите.

Един друг клиент, чакащ своя ред се оплака, че се го мотали 6 дни за проблем, който може да бъде решен за секунди. След десетки обаждания до оператор, изпращане на факсове до централата, накрая заявили, че проблемът му е отбелязан като приоритетен и ще бъде решен до три дни. „За трети път ми казват, че трябва да изчакам нови три дни. Така се ядосах, че започнах да ги редя „Ей, пу**о, ще дойда във вашия кол център и ще ви е*а мамата…”. Момчето почна „Ама, моля ви, не псувайте!”, а аз му се сопнах още веднъж и то каза „Добре, проблемът ще ви бъде решен до края на деня”. Така и стана!”, завърши разказа си мъжът.

Моментално заявих, че не съм съгласен с употребата на вулгаризми и със заплахите. В следващия момент двама клиенти и моят фризьор в един глас заявиха: „В България по друг начин не става.”

Последваха десетки примери във всяка една сфера на услугите. Как разни хора са се опитвали да си решат проблемите по нормалния начин, но докато не се развикали и разпсували – нещата не ставали.

Много се вика в тази държава! До преди два месеца и аз бях решен да устоявам правата си, спорех, пишех жалби, цитирах процедури и закони. След поредната загубена война за правата ми като потребител, казах майната му. Реших, че няма да се жалвам, а ще хваля, всеки път когато някой заслужава. Трябва да призная, че доброто впечатление нещо не успява да ме мотивира дотолкова, че да разщракам клавишите. Жалко!

Явно ще трябва да изпробвам тактиката с псувните. Но пък ако тя сработи, ще се убедя по категоричен начин, че живеем в страна от третия свят. Да му е*а майката!

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимка: razkritia.com)

 

1 коментара

 1. Да му е*а бащата! Много си прав, в тая държава явно по друг начин не става - или с псуване или си седим и кротко си мълчим. А по възпитания начин става с възпитани хора, а в нашата администрация такива са рядкост...

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Без викове и псувни в България не ставало

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414