Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Българските НПО с портал в Интернет

Е-мейл Печат ПДФ

Първият национален информационен портал на българските неправителствени организации регистрира 6 000 уникални посещения през първите 22 дни на своето съществуване. Това научи fortisimo.eu от създателите на сайта, които провеждат мащабна кампания за популяризирането му в страната.

На специална церемония на 22 февруари в присъствието на председателя на Народното събрание Цецка Цачева – официално беше представен портала за неправителствените организации с адрес – www.ngobg.info. Сайтът е следствие от проект на Българския център за нестопанско право и Фондация „Програмен и аналитичен център по европейско право“. Тяхната цел е събирането на действаща база данни за реално функциониращите неправителствени организации. Порталът трябва да се превърне в пространство, съдържащо колкото се може по-пълна информация за дейността в неправителствения сектор и новините, които произлизат от там.

Предхождащата създаването на портала работа е продължила повече от година и се финансира от Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа CEE Trust.

Според създателите на www.ngobg.info, сайтът и в момента представлява най-пълният регистър за гражданските организации в България. В момента се включва информация за общо 4 896 организации. На представянето на портала в Русе и Шумен вчера стана ясно, че порталът ще се поддържа от администриращите го организации още поне три години, но бъдещата му полезност и живот зависят най-вече от НПО-та, които трябва да го припознаят като своя портал в Интернет.

Така освен, че базата данни ще се увеличава и актуализира постоянно ще се генерират и толкова посещения, че сайтът да стане достатъчно атрактивен и за потенциални рекламодатели, което да позволява неговото поддържане и в бъдеще.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Българските НПО с портал в Интернет

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414